Fredag
29 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Andreas Harnesk "Det är världens bästa lag just nu och jag älskar att vi ska få se vad vi går för mot dem "

16 oktober 2020 20:26

Efter fyra matcher så har laget fått ihop 5 av 12 möjliga poäng. Det har varit jämna matcher rakt igenom hela inledningen och nu på lördag så ställs man mot tabellettan Thorengruppen. Vi stämmer av med vad Andreas Harnesk har att säga om matchen.


Inledning med 5 poäng av 12 möjliga, hur ser du på starten av säsongen?

-Starten på säsongen är väntad, ojämn. Vi har precis börjat en stor förändring i laget med alltifrån hur vi tränar till hur vi tänker och återhämtar oss. Mycket är nytt och laget är ungt och hungrigt. Det tar tid samt kostar energi innan saker sitter i ryggmärgen. Jag tycker vi har något otroligt spännande på gång och kulturen i laget är stark. Det finns en ouppnådd potential i laget som jag längtar att få vara med om.

Vad kommer ni att ta med er in framtiden?

-För oss är allt fokus på utveckling och processen i att bli elitmässiga i allt vi gör. Vi ska lära oss hitta vägar att vinna i olika moment utifrån oss själva. Det kommer att ta tid och vi kommer att få ut mer och mer längre in på säsongen. Stundtals har vi gjort bra saker, ofta efter att vi har nött inom ett område. Samtidigt har vi tappat inom andra områden vilket är ett tecken på att saker inte riktigt sitter helt hundra ännu. Vi behöver tid på oss att få våra färdigheter att ske instinktivt och naturligt. När det gör det kommer vår framtid att vara mycket spännande.

-Just nu får vi acceptera att vara en underdog i varje match vi går in i.

Hur är truppstatusen överlag, skador etc?

-Vi har haft Elin Björkman, vår kapten skadad nu på slutet. Det är ett tungt avbräck för oss. Förutom att hon är vår kapten var hon med i landslaget vid sista lägret. Sen har vi haft någon enstaka sjukdom.

-Vi har en bred trupp med många lovande spelare. Det gäller att spelarna som får chansen istället är hungriga på att visa vad dem går för. Det finns många med en potential stor nog att hjälpa Rönnby få en stark innebandyframtid.

Ett lag som står på andra sidan i helgen är Thorengruppen som har värvat majoriteten från forna storlaget IKSU, vad säger du om helgens motstånd?

-För mig är det samma lag men i en ny klubb uppbackat av unga förmågor. Det är världens bästa lag just nu och jag älskar att vi ska få se vad vi går för mot dem. Det är ett lag som attackerar med hela laget hela matchen igenom.

**Vad kan vi förvänta oss för match på lördag? **

-Vi kan vänta oss ett Rönnby som gör vår grej och tror på den. Vi har arbetat hårt för att bli laget som bestämmer på planen och attackera i både anfallsspel och försvarsspel.

Stort tack och lycka till