Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Wilma Johansson utsedd till 4:e bästa damspelaren i världen 2022

29 januari 2023 21:33

Rönnbys Wilma Johansson har blivit utsedd till 4:e bästa daminnebandyspelaren i världen under 2022. Det vill vi i Rönnby naturligtvis uppmärksamma och vi har tagit ett snack med både Wilma och Andreas Harnesk för att höra hur de ser på Wilmas framgång.


Wilma, du har blivit utnämnd som 4:e bästa Innebandyspelare i världen under 2022. Förra året var du 9:a. Vad är det som driver dig att vilja bli bättre?

"Framför allt att jag tycker det är kul att spela innebandy. Sen vill jag alltid bli bättre för att kunna bidra till laget och våra framgångar."

Vad är det som gör dig till en sådan bra innebandyspelare?

"Jag har lagt ner väldigt mycket tid på innebandyn under många år, vilket har bidraget till vart jag är idag. Både på planen med klubba och boll men även de fysiska utan."

Du är inne på din andra säsong i Rönnby. På vilket sätt tror du att det har påverkat att du har utvecklats under 2022?

"Vi har en positiv och bra träningsmiljö vilket bidrar till att jag och även de andra i laget går framåt hela tiden."

Vad har du för mål med innebandyn?

"Skulle gärna vinna SM-guld, men annars fortsätta utvecklas och bli ännu bättre."

Andreas, Wilma Johansson är utsedd som 4:e bästa innebandyspelare i världen. Vad är det som gör henne till en sådan bra innebandyspelare?

"Hennes egenskaper på planen är unika. Både tekniken hon har och spelsinnet är exceptionellt bra. Hon är kanske den smartaste spelaren jag träffat oavsett kön. Sen är hon också väldigt löpstark nuförtiden och stark både defensivt och offensivt. En stor anledning till att hon är på den nivån hon är kommer från hennes driv och personlighet. Hon tävlar i allt vi gör och vill lära sig och utvecklas varje pass vi har. Efter landslagsläger när spelare brukar vara trötta kommer Wilma och anstränger sig fantastiskt bra även då."

Wilma är inne på sin andra säsong i Rönnby tillsammans med dig. Hur är hon att vara tränare till?

"Wilma är härlig att vara tränare till. Diskussionerna med henne blir alltid på en hög nivå. Oavsett om det är en videoanalys, en övning eller något annat förstår hon snabbt och har egna tankar kring det. Min upplevelse är att hon vågar säga vad hon tycker och har tänkt mycket själv. Hon är en ödmjuk människa som bryr sig om laget samtidigt som hon är en stor vinnarskalle. Sen är det kul med Wilmas förmåga att vilja jobba hårt mixat med den enorma liraren hon är."

Du har jobbat med innebandy i väldigt många år. Hur tycker du att daminnebandyn har utvecklats under åren?

"Det känns som att det är en högre lägstanivå för varje år som går. Tränarna blir smartare, verksamheterna bättre och spelarna är skickligare med klubba och boll nu. Fysiska nivån började komma för ett par år sen, nu känns nästan alla tekniska skickliga också."