Tvåmålsförlust mot IKSU

19 januari 2019 19:35
SSL

IKSU gick ifrån i tredje perioden, besegrade Tigers med 6-4

Det blev en jämn match i Umeå. Västerås Rönnby tog ledningen efter två minuter, Jonna Sjöberg fick en passning av Jennifer Lindholm och placerade snyggt. Tyvärr kom kvitteringen i bytet efter, ett uppspel som inte hittade rätt. Utvisning för Tigers någon minut senare och laget som har långt över 80 procents effektivitet i powerplay satte 2-1. Veera Kauppis andra mål för dagen, diagonalpassning över hela banan och skott i mål. Rönnby kom tillbaka. 2-2 satte Jonna Sjöberg efter 7.44, andra målet för dagen.

I andra perioden gjorde Hanna Garman 2-3 på en retur från Izabell Rydell. I sekvensen efter åkte Rönnby på en straff. Veera Kauppi slog straffen, lite finter och så lyft upp i nättaket, 3-3. Innan perioden var över gjorde IKSU även 4-3, miss i uppspelet och så var det dags för Veera Kauppis fjärde mål för dagen.

Tredje perioden började med boxplay för Rönnby, 24 sekunder behövde hemmalaget för att göra mål, Veera Kauppis femte raka mål. Någon minut senare också 6-3 på en osannolik lobb som letade sig in i mål. Med tre mål upp började matchen upplevas som körd för Västeråslaget men 6-4 reduceringen när nio minuter hade spelats gav energi. Snyggt mål för övrigt, Rydell tryckte upp bollen i krysset från ett distansläge. Chanser att reducera än en gång saknades inte men IKSU som gått ned på två femmor spelade mot klockan och höll bollen långa stunder i egen zon. Timeout och spel sex mot fem för Rönnby med någon minut kvar men inga fler mål. Slutresultat 6-4.

Rönnbys insats var fullt godkänd trots förlust och ett rejält lyft jämfört med första mötet. Nu backade Tigers hem en aning och väntade ut hemmalaget, det såg ut att passa lagdelarna bra. Tyvärr är känslan efter matchen att Rönnby åkte på utvisningar i situationer där IKSU inte ens fick frislag mot sig. Det var främst två utvisningar och en straff som var skillnaden och såklart Veera Kauppis effektivitet i dessa situationer. Idag smått otroliga fem mål, varav två i PP och en på straff. Effektivitet i speciallägen är oerhört viktiga i tajta matcher så som denna var. Skotten 25-18 till IKSU.

Rönnbys nästa match är mot Göteborg. Kan Rönnby mobilisera den energi som fanns idag i IKSU Sport blir det tufft för gästerna att snuva Tigers på tre poäng i Bombardier arena.