22 Apr 1 match

Rönnbys utveckling tog en mycket viktig vinst

3 mars 2019 16:49
Allsvenskan

Rönnby utveckling besegrade Lockerud Mariestad i Kristiansborgshallen. Segern skrevs till 5-4 efter en spännande avslutning.

Serietvåan Lockerud tog ledningen i denna viktiga allsvenska match. Rönnby kom tillbaka och gick fram till 2-1 efter mål av Hanna Hjalmar och Michelle Linhart. I andra perioden ökade Josefine Hagström på till 3-1. Lockerud reducerade men Rönnby satte 4-2, målskytt Isabelle Nordin Persson. I tredje reducerade Lockerud ännu en gång men Linhart gjorde sin andra kasse för dagen. Mot slutet av matchen ökade Lockerud trycket och reducerade fram till 5-4 med nästan tre minuter kvar. Extra spännande blev det när Rönnby drabbades av en utvisning med dryga 30 sekunder kvar men laget rensade undan fram till tre värdefulla poäng.

Med segern gick utveckling förbi IBF Linköping, laget är på femte plats. En poäng för Linköping och sex poäng före Telge som är på kvalplats och detta med sex poäng kvar att spela om. I nästa omgång spelar Telge mot Linköping IBK, Rönnby har seriettan Skoghall hemma. I den sista omgången möts Telge och Rönnby.