Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Fredag
29 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

Cornelia Palmér förlänger med Tigers

20 februari 2021 13:05

Innan tekning mot Falun så signade målvakten, Cornelia Palmer ett förlängning kontrakt med Västerås Rönnby på 2 år. Det innebär att Rönnby har klart med båda sina nuvarande målvakter inför kommande säsong/säsonger.

Cornelia kommer ursprungligen från Boden och som alla kan förstå så är det ett ganska stort steg att ta att flytta så långt hemifrån. Under sina 2 säsonger som Cornelia varit i Rönnby så har hon acklimatiserat sig bra till sitt liv i Västerås. Cornelia bor i en 2:a hos bostadsbolaget Bostjärnan med sin hund Sally. Under de första åren har Cornelia jobbat på lite olika ställen såsom Kidsbrandstore och som vikarie på olika förskolor inom kommunen. Det senaste har lett till att Cornelia påbörjat sin utbildning som förskollärare i Januari i år.


Så här säger Cornelia om hur det var att komma till Rönnby som ny spelare för 2 år sedan

-Det var och är en inbjudande miljö i Rönnby så det var väldigt lätt och kul att flytta hit. Det hade sin utmaningar såklart men många i laget och föreningen försökte hjälpa till för att det skulle bli så bra som möjligt både på och utanför plan.

Hur tycker du själv du utvecklats som spelare under de senaste åren i Rönnby? Jag har utvecklats på många plan som innebandy spelare. Jag har blivit starkare och snabbare i förflyttningar, blivit mer aggressiv i mitt spel samtidigt som det är kontrollerat och spelförståelsen, att kunna värdera lägen samt läsa primär och sekundär hot. Min mentala förmåga har alltid varit starkast men även den har utvecklats under åren till att bli ännu starkare.

Vad är det som gjorde att du bestämde dig för att fortsätta i Rönnby under de kommande 2 säsongerna? -Vi har utvecklats otroligt mycket det senaste året och har potential att bli ännu bättre vilket är riktigt spännande och jag vill vara med på den resan tillsammans med laget. Vi har ett öppet klimat så det är svårt att inte trivas och förutsättningarna som ges för att vi ska kunna utvecklas som lag och individ är givande för min utveckling. Sen måste jag slå ett slag för samarbetet vi målvakter har vilket är bland det bästa jag varit med om, vi sporrar varandra och blir bättre varje träning, vi har också väldigt roligt på vägen.

Vad anser då huvudtränaren Andreas Harnesk om Cornelia och förlängningen?

-Cornelia har tagit ett första steg till att slå igenom i SSL i år. Hon har en enorm vinnarskalle och ambition som driver hennes utveckling snabbt framåt. Det går ofta att se henne i hallen eller gymmet där hon kör extra på det hon vill utveckla mest för stunden. Cornelia har redan i år visat att hon kan mäta sig med världens bästa målvakter när hon är som bäst. Det ska bli kul att se vad hon kan prestera när hon fått ännu mer rutin och fortsätter sin utveckling. Förutom hennes mentalitet & fina personlighet är hon stark i positionsspelet, spelförståelsen och i förflyttningarna.

-Vi i Rönnby vill vara den bästa platsen för spelare att slå igenom på för att bygga ett framtida storlag i Rönnby som för vidare de fina anorna från tidigare storlag i klubben. Cornelia är enligt mig en perfekt spelare att satsa på.