Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

INFÖR LINKÖPING HEMMA

20 december 2019 10:56
ALLSVENSKAN

Det Allsvenska laget har spelat halva säsongen och ligger på en andra plats i den Västra Allsvenska serien. Detta på samma poäng som Lockerud som Rönnby Tigers besegrade på borta plan för två omgångar sedan. Nu väntar Linköping IBK på hemmaplan i Kristiansborgshallen på lördag 21/12 11:30, årets sista match.


Rönnby Tigers kommer närmast från en uddamålsförlust mot Telge SIBK på hemmaplan (2-3), före detta har laget besegrat serieledarna Lockerud på bortaplan samt Västra Mälardalen i derbyt hemma i Kborg.

Linköping IBK ligger endast tre poäng efter Rönnby Tigers i en väldigt jämn serie. I serien skiljer det endast 4 poäng från serieledarna Lockerud till Fröjered som ligger på en sjätteplats med sina 15 poäng.

Inför matchen tog vi ett snack med Hanna Hjalmar:

Hej Hanna, halva serien är spelad och Rönnb Tigers ligger på en andra plats i Allsvenskan. Vad är skillnaden mellan säsongens upplaga av Rönnby Tigers jämfört med förra säsongen?

I år håller vi en högre jämnare nivå! Förra året var det mer höga berg och djupa dalar medan i år är det mer höga berg och dalar! Mer fart och snack har gjort att vi håller en högre och jämnare nivå.

Vem har varit säsongens utroppstecken i truppen så här långt och varför?

Jag tycker att Natalie Uppling har gjort det väldigt bra denna säsongen. En forward som har fått gått ner på backen och har gjort det extremt bra! Grymt skott och väldigt bra passningar! Man vill vara i samma lag som henne under matchspelet på träningarna då Natalie inte alls är rolig att möta!

Innan lördagens match så har ni haft tre veckors uppehåll från seriespel, är det risk för att man tappar farten eller ser du det som positivt att få vila och få en omstart?

Eftersom det har varit mycket sjukdomar i laget under uppehållet så har det varit bra med ett uppehåll! Vi har tränat som vanligt så någon vila kan jag inte påstå att det har varit, men självklart blir man sugen på att spela match!

Under uppehållet har det ändå blivit en match, en träningsmatch mot Allunda (4-4 efter full tid och 2-1 seger på straffar). Dina kommentarer om Allunda-matchen.

Det var kul att vi gjorde om lite i laget under matchen och få testa på att spela med några nya.

På lördag väntar Linköping IBK i Kborg 11:30. Det blev seger i bortamötet mot Linköping i höstas med 6-1 som också var premiärmatchen för säsongen. Vad tror du blir viktigt för Tigers för att lyckas ta ännu en seger mot Linköping?

Viktigt att vi kommer upp i den höga nivån som vi vet att vi kan spela i, både på och bredvid planen! Så fort snacket och peppningen är hög så blir spelet mycket bättre.

Vem gör första målet på lördag?

Josefin Höglander.

Varför ska man bege sig till Kborg på lördag 11:30?

För att få se ett taggat Tigers och heja fram oss till årets sista 3 poäng!

Vad önskar du dig mest i julklapp?

Jag har faktiskt inte önskat mig något i år men någon mysig tjocktröja sitter ju aldrig fel.

Lycka till på lördag!

Tack!

Rönnby Tigers fem senaste

Rönnby Tigers - Örebro Ungdom 5-4

Fröjereds IF - Rönnby Tigers 5-6

Rönnby Tigers - Västra Mälardalen 5-3

Lockerud Mariestad - Rönnby Tigers 2-6

Rönnby Tigers - Telge SIBK 2-3

Linköping IBKs fem senaste

Linköping IBK - IBF Linköping 3-4

Örebro Ungdom - Linköping IBK 4-6

Linköping IBK - Fröjered 4-4

Telge - Linköping IBK 2-3

Linköping IBK - Lockerud 4-5

Välkomna till Kristiansborgshallen på lördag 21/12 11:30 och stötta vårt Allsvenska lag i jakten på tre nya poäng!