Fredag
29 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Andreas Harnesk "Vårt anfallsspel klarar av att skapa lägen mot ett av världens bästa försvarsspel"

25 oktober 2020 08:41

Idag så spelar Rönnby borta mot Pixbo. Det är en match som är ett klassiskt möte på väldigt många sätt då man har mött varandra väldigt ofta under slutspel och seriespel dom senaste säsongerna. Vi stämmer av med Andreas Harnesk inför matchen.


Förra helgen så spelade ni mot Thoréngruppen och det blev en uddamåls-förlust, hur var den matchen?

-Det var en nyttig match för oss. Vi fick möta ett av världens absolut bästa klubblag vilket gav både nyttiga utvecklingspunkter för framtiden samtidigt som vi kände att vissa delar av vårt spel börjar närma sig toppnivån. Vår känsla, vilket även bekräftades av ödmjuka spelare från Thoren, är att vi verkligen kunde mäta oss med dem i matchen och att noll poäng var extrem oflyt. Samtidigt brukar bra lag skapa sin flyt, vi arbetar på att bli ett lag med mycket flyt.

Vad har ni tagit med er från matchen?

-Vårt anfallsspel klarar av att skapa lägen mot ett av världens bästa försvarsspel. Samtidigt sätter vi inte våra lägen, det var tredje matchen i rad där motståndarnas målvakt blev matchens lirare. Det är såklart en blandning av att målvakterna har varit väldigt duktiga mot oss och att vi behöver göra målvakterna sämre samt skjuta bättre.

-Vi har en bra känsla i vårt försvarsspel som släpper till få chanser även mot världens bästa anfallare. Fyra insläppta mål varav ett är i boxplay och ett på ett frislag är ett tecken på att vårt försvarsspel håller på att bli väldigt bra.

-Vi tar även med oss att när vi gör vår grej och spelar respektlöst fungerar det bra även mot dem bästa. Vi är och kommer förbli en underdog hela säsongen som vill våga göra vår grej.

**Hur har träningsveckan varit? **

-Träningsveckan har varit kanon. Vi känner att vi har tagit steg framåt som lag i vår process mot att skapa nya färdigheter som individ och lag.

Ni ställs mot Pixbo i helgen, vad blir viktigt för er mot dom?

-För oss blir det viktigt att vi vågar släppa lös och göra vår grej. Vi vill spela utan överdrivet fokus på vilka som står på andra sidan. Att möta Pixbo är såklart kanonkul, dom är också ett av världens bästa lag. Vi kommer att försöka ha kul på vårt sätt och njuta av att göra vår grej.

Jonas Eliasson står på andra sidan, hur är er relation?

-Den är bra, Jonas brinner för sporten och för att tävla precis som mig. Sen gör vi det på olika sätt ofta. Han är duktig på att skapa rubriker, det behövs inom innebandyn.

Vad kan vi förvänta oss från Rönnby i matchen?

-Ni kan förvänta er ett Rönnby som jobbar tillsammans för varandra och släpper lös all energi som finns. Vi kommer att spela intensivt och våga göra vår grej. Det kommer bli ett spel med mycket mod mixat med hjärna.

Stort tack och lycka till!