Malmö vände och besegrade Rönnby

28 september 2019 16:20
SSL

4-6 förlust på bortaplan

Västerås Rönnbys andra seriematch för säsongen spelades i Baltiska hallen mot Malmö, ett av lagets längre bortaresor denna säsong. Malmö kom till matchen med en stor förlust mot Pixbo från premiäromgången och var såklart rejält revanschsugna. Tigers hade 6-5 vinsten mot Endre i bagaget. Matchen slutade med 4-6 förlust (0-2, 5-0, 1-2).

Västerås Rönnby hade mycket boll under första perioden och ledde också med 2-0. Rönnby hade hög press men med Malmökontringar när Västeråsspelarna inte riktigt lyckades hålla boll i anfall. Elin Björkman och Jennifer Lindholm målskyttar med Jonna Sjöberg som framspelare till bägge. Att Malmö skulle komma ut och försöka få till en förändring i spelet verkade överraska. Det blev hela fem mål för Malmö under mittenperioden mot ett Västeråslag som inte alls var på tå. Timeout togs av coach John Kvist efter hemmalagets fjärde raka mål men ett till skulle ramla in och då efter en fin frislagsvariant innan perioden äntligen var över för Rönnbys del. Till tredje kom Västerås Rönnby åter ut med ett mera energiskt spel. Elin Björkman slet i hörnet och utmanande Malmöförvaret och satte 3-5 reduceringen direkt i början av perioden. Rönnby gjorde verkligen försök och chanser saknades inte men Malmö satte 3-6 med knappt fem minuter kvar och då var det en ordentlig uppförsbacke i Baltiska hallen. Rönnby tog ut Cornelia Palmér, som för övrigt gjorde SSL-premiär idag, mot slutet. Jonna Sjöberg reducerade till 4-6 men närmare än så kom inte laget.

Nu är det bara att komma igen till nästa match match men kanske också lära sig av djupdykningen från dagens andra period. I mötet mot vårens guldlag Täby kommer attityd och fart under samtliga tre perioder att behövas. Matchen spelas fredag den 4 oktober och då på bortaplan i den nya Hägerneholmshallen.

Utvecklingslaget spelade en spännande match idag mot Växjö IBK i allsvenskan. Slutresultat 5-6. Underläge 3-6 med tio minuter kvar, upphämtningen med två mål nådde inte riktigt fram. Imorgon söndag är laget också i farten och då mot ännu ett lag från södra serien då Kalmarsund gästar. Den matchen spelas i Kristiansborgshallen 14.00. Välkomna att se allsvenskan!