Uddamålsförlust mot Pixbo

10 februari 2019 18:16
SSL

Pixbo Wallenstam - Västerås Rönnby 6-5.

Det blev en sprakande första period i Wallenstamhallen, Rönnby tycktes inte riktigt vara med från start när Pixbo gick fram till 2-0 men kom ändå igen. 2-1 var ett powerplaymål, passning Linnéa Nilsson till Elin Björkman och 2-2, åter Linnéa som framspelare i en kontring men nu till Jonna Sjöberg som avslutade fint. Någon sekund efter kvitteringen kom dessvärre 3-2 och ytterligare 13 sekunder senare var det lika igen. 3-3 satte Izabell Roos, passning Felicia Forsmark som hade drivit upp bollen från förvarszonen. Strax innan första periodvilan gjorde en omarkerad Krupnova sitt andra mål för dagen. Totalt sju mål i den första perioden.

Andra perioden blev hafsig och utan det intensiva spel som publiken hade fått uppleva under matchens första 20 minuter. 5-3 kom efter 17 minuter, ett resultat som stod sig perioden ut. I tredje blev det åter mera fart men Pixbos backar spelade effektivt mot klockan. Mot slutet av matchen spel utan målvakt för Rönnby och som resulterade. Elin Björkman tryckte in bollen från slottet, tid 19.06. Elins andra mål för dagen. Tid fanns alltså kvar att jobba på men mera än till en riktigt het chans nådde inte Tigers idag. Förlust om än en knapp sådan med 6-5.

Sammanfattningsvis. Matchen började färgstarkt med många mål men till den andra perioden hade bägge lagen tappat tempo. Till tredje kom Tigers ut med ett tvåmålsunderläge. Attityd och vilja gjorde att chanser skapades men Pixbos backar spelade också av på ett snyggt sätt genom att hålla bollen extra länge.

Kommande match är på fredag den 15 februari, 19:00. Endre IF gästar Västerås.