Se Tigers framtidsspelare

29 september 2017 18:48
Allsvenskan

Lördag 30 september är det dags för utvecklingslagets hemmapremiär och mot hårdast möjliga motstånd. FBC Kalmarsund, förra säsongen i SSL, kommer på besök. Välkomna till Kristiansborgshallen. 13.00. Så inför matchen med coach Magnus Eriksson.


Säsongen 17/18 är igång även för allsvenska laget!

Äntligen dags för hemmapremiär och denna andra säsong i det nya allsvenska seriesystemet inleds för oss hemma med att vi välkomnar två lag från den södra serien, FBC Kalmarsund och IBK Lund Elit till Västerås och Kborg. Det är två för oss nya lag, Kalmarsund kommer från SSL förra säsongen och IBK Lund är nykomlingar från div 1.

Årets allsvenska trupp består av 23 spelare men tyvärr har vi tre av dessa på längre frånvaro (Josefin Zakrison och Josefin Höglander på rehab och Jonna Wyrén på studier i Italien). Vi har som nya i årets trupp Frida Eklund, Emma Brygg, Ellinor Nogelius, samtliga var dock med redan mot slutet av förra säsongen. Vi välkomnar tillbaka Karin Segerholm från studier i Östersund och Johanna Bertils från au pai året på New Zealand.

Izza Rydell, Lisa Söderlund, Izabell Roos, Tilde Thölin och Josefin Hagström flyttades upp till SSL under förra säsongen och representerar nu vårt SSL lag.

Förra årets säsong inledde vi med bra spel men fem raka förluster för att därefter börja ta poäng. Vi var uppe på en hedrande tredje plats men tappade i den sista omgången till en fjärdeplats. En överlag stark säsong där vi under hela säsongen arbetade med att göra fler mål framåt, men stannade på ett snitt strax under fyra mål/match. Inför denna säsong noterar vi också att av de 86 mål vi gjorde förra säsongen så gjordes mer än hälften av spelare som nu inte är kvar i truppen. Vi fortsätter vår utvecklingsresa och bygger vidare på spelbilden från förra året och blir mer och mer samspelta.

Men, med rubriken ”Säsongen 17/18 är igång!” vill jag även kan väcka oss själva, för vi var inte igång i Tidaholm förra helgen när vi föll med 1-6. Visst var vi störda av sjukdomar och frånvaro men vi ska ända visa mer än vi gjorde. Träningsveckan har sett bra ut och vi ska nu ha vässat till oss.

I matchen mot Kalmarsund har vi då både jag och Tobias är bortresta förmånen att ha erfarne Peter Stillman som coach i båset.

Ser fram emot två nya matcher, och matcher mot nytt och spännande motstånd!

/Magnus Eriksson