22 Apr 1 match

Tigers åker hem från Varberg med tre poäng

24 november 2019 19:01
SSL

Västerås Rönnby åkte till Warberg för att möta tabelljumbon Warberg. Matchen började på sämsta sätt för Tigers när en strumprullare letade sig in i nätmaskorna redan efter 38 sekunder. En minut senare satte Jonna Sjöberg kvitteringen, passning Sofia Olander. Rönnby spelade numerärt överläge under perioden men närmare än till ett par skott utanför kom inte laget. Ett till mål skulle det dock bli innan perioden var över. Linnéa Nilsson satte 1-2, passning Elin Björkman, ett riktigt snyggt spelvändningsmål med uppspel från backplats.

I början av andra perioden kom 1-3. Linnéa Nilsson, passning Elin Björkman. I den tredje perioden satte Warberg det så viktiga 2-3. Matchbilden var nu förändrad från att Rönnby haft mycket boll till ett i huvudsak försvarande Rönnby. 14.58 in i perioden styrde Felicia Forsmark bollen i nät. 2-4 och åter ledning med två mål. Warberg tog en timout och fick till ett tryck i spelformen sex mot fem. Reduceringen kom redan efter 17.19, mycket speltid kvar. Warberg pressade ordentligt men Rönnby lyckades hålla undan fram till en seger. Slutresultat 3-4.

Idag såg det märkbart segt ut men Rönnby gjorde det som förväntades, hämtade tre poäng även om det blev med minsta möjliga marginal. Laget hade inledningsvis ett stort bollinnehav med Warberg som ett kontrande lag. När försprånget inte blev större än två mål kunde hemmalaget komma tillbaka men utan att nå ända fram. Nu kommer ett VM-uppehåll som kan vara välbehövlig. Rönnby är tabellsexa med 16 poäng men det är små marginaler nedåt. Sjuan Endre jagar med 15 poäng, Nacka är åtta med 14, Karlstad nia med 14 och Sirius tia med 13. Att nå slutspel är ett givet mål och gärna då undvika att möta IKSU, Pixbo eller Mora som är i en egen nivå inför VM-uppehållet även om Mora idag förlorade mot Jönköping. Upp till femteplatsen Täby är det fem och fyran Malmö ligger sex poäng före, inte alls orealistisk att nå om Rönnby får till spelet men först och främst är det ju slutspelet som ska säkras.

Nästa match 21 december. Nacka Wallenstam gästar Bombardier Arena.