Rönnby kom inte alls upp i nivå

29 september 2018 17:55
SSL

4-6 förlust i Jönköping

Matchen började med ett övertag i bollinnehav för Rönnby men förmågan att sätta bollen i mål saknades. Mot slutet av perioden gavs gyllene lägen att ta ledningen och två gånger om men det som visades upp var två mindre lyckade powerplay, långsamt och omständigt. Inga mål under perioden.

I andra perioden blev det fem mål. JIK gick fram till en 2-0 ledning, detta fick Rönnbys coacher att stuva om i laget och draget gav snabb effekt. Elin Björkman reducerade med en rusch igenom hela motståndarförsvaret, ett riktigt snyggt mål. Lisa Söderlund kvitterade strax därefter. Nu var laget på gång men tyvärr för Rönnby så satte en frispelad jönköpingslirare 3-2 strax innan andra periodvilan.

Tigers kom taggade till tredje. Izabell Roos kvitterade i början av perioden fram till 3-3. Elin Björkman ökade på till 3-4. Istället för ett lugn och säkert spel i detta läge när Rönnby för första gången tog ledningen blev det hafsigt med tveksamma passningar som gav Jönköping möjligheter till kontringar och på så sätt kom också kvitteringen. JIK ökade desutom på till 5-4. Det som föranledde målet såg ut som ett slag på Hanna Garmans klubba som gjorde att hon tappade bollen. Rönnby tog ut Bircher i mål efter 17 minuter utan att få någon ordning på spelformen 6-5. Bollen ville inte ned djupt i Jönköpingszonen istället bollande till pointen som stressades effektivt av JIK forwards. När tryck och avslut saknades blev det som det brukar, en boll letade sig in i öppen kasse med någon sekund kvar. Slutresultat 6-4. Inte alls orättvist med tre poäng till hemmalaget sett till spelet.

John Kvists syn efter matchen var att Västerås Rönnby inte alls kom upp i den nivå som bör kunna förväntas av laget.

Sammanfattningsvis. Spelare saknades på grund av skador och sjukdomar; Jonna Sjöberg, Angelica Nordfeldt och Jennifer Lindholm. Som helhet en insats som inte var den som kommer att krävas för att Rönnby ska kunna sikta mot slutspel samt en kamp om topp fyra. Laget behöver få in tempoväxlingar i spelet och särskilt när teamet gått fram i en ledning. I sådana lägen behövs spelare som lugnar ned saker och ting, vårdar boll och slår så kallade gröna passningar, istället blev det närmast tvärt om efter Rönnbys ledningsmål. En tung men nyttig erfarenhet för framtiden. PP och spelformen 6-5 behöver också nötas. Nu var det vilset.För att vinna jämna matcher i SSL finns inte utrymme att slarva med powerplay. Elin Björkman gjorde två mål men fler rutinerade bör kunna kliva fram i sådana här 50/50 matcher. Jönköping gjorde en fin insats och störde Rönnbys spel. Laget blir inget strykgäng i årets SSL, kvalitéer finns definitivt. För Tigers är bara att lägga matchen åt sidan och fortsätta arbeta med det som glappade idag. Det att ta med sig är att chanser verkligen skapas.

Nu är det att sikta mot den kommande matchen mot IKSU som spelas i Västerås tisdag den 9 oktober.