Lördag
02 Nov 1 match
Fredag
08 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Imorgon börjar slutspelet!

27 mars 2019 10:30
SM-slutspel

Kvartsfinal 1, torsdag 28 mars, Pixbo Wallenstam - Västerås Rönnby IBK.


Imorgon börjar slutspelet. Rönnby tigers åker mot västkusten strax innan torsdag lunch. Matchen spelas i Wallenstamhallen som ligger i Mölnlycke och Härryda kommun.

Serien började för Rönnbys del för sex månader sedan, den 23 september spelades premiären mot Malmö i Västerås. Tre poäng bärgades efter en 6-4 seger. Sedan rullade serien på. Laget har blivit bättre och bättre under säsongen. Efter jul och nyår har vinster radats upp och de förluster som kommit har varit mycket knappa mot seriens topplag. Senaste matchen genomfördes på ett fantastiskt sätt mot Täby. En sjätteplats blev det säsongen 2018/19. Rönnbys kvartsfinalmotståndare Pixbo kom trea.

När Pixbo och Rönnby möttes senast i Wallenstamhallen den 10 februari blev det en 5-4 förlust för västeråslaget, höstmatchen tog också Pixbo hem efter 2-4 i Bombardier arena. I matchen senast för drygt en månad sedan var det 4-3 efter en period och 5-3 efter två. Rönnby jagade men hann inte ikapp, Elin Björkmans 5-4 kom med endast 54 sekunder kvar att spela. I höstas på hemmaplan var Rönnby länge med i matchen, men med mindre än minuten kvar satte Pixbo det avgörande fjärde målet.

Alla som följt Västerås Rönnby genom åren vet att laget har en förmåga att plocka fram en speciell känsla i ett slutspel. Flera spelare har också rutin från slutspel och var med under fjolårets kvartsfinalserie mot Pixbo där det blev en 2-3 förlust i den fjärde matchen i Västerås. Pixbo hade vunnit de två första, Rönnby den tredje på bortaplan. Erfarenheten för ett år sedan från match ett och två var att västeråsspelarna gasade på alltför sent, kanske hade laget också för stor respekt inledningsvis och som hämmade spelet. Till detta också sjukdomar och skador i laget. Spelet korrigerades till den tredje matchen på bortaplan där det också blev en vinst och i den fjärde pressade Tigers motståndarna riktigt hårt men Pixbo kunde vinna med ett måls marginal.

Imorgon torsdag under kvartsfinal ett gäller det att släppa loss direkt och inte minst i närspelet. Är det något som Rönnbys kommande motståndare är bra på så är det att utnyttja sina powerplay lägen samt spela på resultatet och mot klockan. Laget har en förmåga att under långa sekvenser rulla boll på egen planhalva samt växla tempo. Skulle Tigers ligga under mot slutet av matchen behövs en nyckel som dyrkar upp detta bolltrillande. Vad kan vi i övrigt vänta oss av matcherna mot Pixbo? Närkampsspel och inte minst framför eget och motståndarnas mål är alltid viktiga moment i ett slutspel. Rönnby behöver hitta sätt att neutralisera 47 poängsspelaren Eliska Krupnovas produktion. Det finns såklart också andra forwards i Pixbo med förmåga att hitta nätet men kanske är backen Isabell Krantz, vid sidan Krupnova, de enskilt viktigaste spelarna hos motståndarna? Det är i vart fall många avslut som kommer Krantz rightbössa, 14 mål och 12 assist blev det på 26 matcher i grundserien. Nio poäng under förra årets slutspel.

Att åka hem till Västerås med en vinst från den första matchen på bortaplan är såklart viktigt, det är också det som Västerås Rönnby går för, ingen i laget är nöjd med att bara vara i ett slutspel. En seger i match ett skulle sätta tonen för det kommande och ge ett riktigt bra läge inför matchen på hemmaplan lördag 16.00 i Kristiansborgshallen. Går det trots allt inte bra resultatmässigt i en första match är det ingen fara, det kommer två nya försök. Slutspelsmatcherna kommer tätt; torsdag-lördag-måndag till att börja med, sedan möjligen även torsdag. Fyra matcher på drygt en vecka och även nästkommande lördag om serien går till fem matcher men en match i taget. Nu är det fokus på att spela koncentrerat avslappnat för att prestera max torsdag kväll.

Hela föreningen och alla fans önskar spelare och ledare lycka till!