Fredag
26 Feb 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match

Kajsa Andgrim lämnar efter 21 aktiva år i Västerås Rönnby IBK

8 maj 2021 11:22

Efter 21 år som aktiv i Västerås Rönnby IBK så väljer nu Kajsa Andgrim att avsluta sitt uppdrag i Rönnby. Kajsa är lite av ett bevis på Rönnbys verksamhetsidé att skapa möjligheten att gå hela vägen i Sveriges mest attraktiva och framgångsrika förening inom daminnebandy. Att gå hela vägen kan ha många betydelser. För Kajsa så har det både inneburit att gå hela vägen som Innebandyspelare.


Hon började som 8 åring i flickor F92. Det var ett gäng där många i laget både spelade innebandy och fotboll ihop. De tränades av tränare som både tränade dem i fotboll och innebandy så det gjorde att det blev ett mycket sammansvetsat gäng. F92 blev mycket framgångsrika SM Guld, SM Silver och SM Brons. I lite senare år så var det Div 2 som gällde. Det var fest när laget vann och tog upp sig i Div 1 i en tight hemma match mot Solfjäderstaden.

Som ett led i utveckling så tränade Kajsa många år ihop med SSL laget innan hon slutligen blev uppflyttad dit permanent. Där hann Kajsa med både slutspel, SM Final samt vinst i Champions Cup. Under det året blev Rönnby Årets lag samt vinnare av VLT-priset med motiveringen "En liten förening - massor med stora vinnarskallar. Bäst i Sverige, bäst i Europa. Efter 2 knäoperationer med massor av rehab bestämmer sig Kajsa att lägga klubban på hyllan, men engagemanget i föreningen tar inte slut där. Lagledare, hjälptränare och allt i allo har varit Kajsas roll de senaste 2 säsongerna. Kajsa jobbar som lågstadielärare, hon gillar fortfarande att träna och har även tagit upp golf spelet igen.

Så här säger Kajsa om sitt beslut om att sluta i Rönnby: -För mig har Rönnby varit som en familj och jag har aldrig haft en tanke att lämna för en annan förening. Föreningen har gett mig möjligheten att gå hela vägen från Innebandylekis till SSL och sen att dessutom få förtroendet att kliva in som ledare i SSL-laget de sista två åren var riktigt kul och utvecklande. Jag känner dock nu att det är dags att få lite mer tid att göra andra saker såsom golf och träning. Om tiden börjar bli långsam så vet jag att Rönnby´s dörr alltid är öppen för mig.

Om du skulle nämna 3 höjdpunkter i din tid i Rönnby, vad skulle det vara? Det är helt klart Champions Cup guldet 2013, SM-finalen 2014/15 trots förlusten och SM-guldet med F92-laget 2007.

Lite andra röster om Kajsa.

Andreas Harnesk säger så här om Kajsa: -Kajsa har varit extremt uppskattad av både ledare och spelare. Hon har ett gott hjärta som hon använder för att serva alla i sin omgivning. Kajsa ställer upp på allt och alla i vått och torrt. Utöver sin varma personlighet är Kajsa en smart tjej som förstår både spelet innebandy och människor bra. Jag har värdesatt Kajsa och är tacksam över att ha haft henne med oss.

Linnea Nilsson kommer sakna Kajsa och säger så här: -Kajsa är en fantastisk person. Jag har haft den stora äran att ha henne både som lagkamrat och ledare. Hon har genom alla år gett allt för klubben och kommer vara oerhört saknad.

**Sofia Olander har också spenderat mycket tid med Kajsa både som lagkamrat och ledare: ** -Om Kajsa skulle jag vilja säga att hon är en person som välkomnar alla med öppna armar och inte lämnar någon eller något åt slumpen. Varken på eller utanför planen. Som spelare hade hon en enorm vinnarmentalitet och ett skott som få och som person är hon en enorm trygghet. Jag minns som ung junior att det inte alltid var superlätt att komma upp i en tight grupp med ett relativt tufft klimat. Kajsa var från början en av dem som såg en och gav en känsla av trygghet. Det är något hon tagit med sig som ledare, att hela tiden vara mån om alla i gruppen och uppmärksamma och uppmuntra individer på ett sätt som betyder väldigt mycket. Den uppmuntran som speciellt kan behövas när man lägger ner mycket tid på något som kan vara både roligt men också väldigt obekvämt ibland, vilket Kajsa som ledare alltid kunna relaterat till eftersom hon själv spelat. Hon har bidragit med det lilla extra på sidan som kanske inte alltid märkts men som vart otroligt uppskattat. Jag kommer sakna att ha henne i omklädningsrummet varje dag!

Kajsa är en person med enorm kraft och ett Rönnby-hjärta av guld och vi vill tacka henne för alla sina år inom föreningen och är ytterst tacksamma för allt hon bidragit med. Vi önskar all lycka till och vi vet att vi kommer se henne på läktaren framåt hösten.