John Kvist Västerås Rönnbys nya huvudtränare

12 april 2018 11:00
SSL truppen 2018/19

Ny huvudtränare för Rönnby Tigers är 37-årige Västeråsaren John Kvist.


John Kvist har spelat innebandy i högsta serien med meriten SM-brons. John ansluter från Västerås Innebandy där han haft ett långvarigt engagemang i olika roller, bland annat som sportchef och senast som tränare för herrlaget.

John Kvist om att ta över som huvudtränare i Västerås Rönnby IBK: Jag känner mig väldigt glad och förväntansfull inför den här resan. Västerås Rönnby IBK är en anrik innebandyförening som jag följt i många år. Klubben har alltid lyckats fostra toppspelare och har hållit en hög nivå i många år. Jag hoppas kunna fortsätta den positiva trenden men också hitta vägar att ta det till nästa nivå. Det ska bli väldigt roligt att få börja jobba med laget och teamet runt mig.

Ordförande Hannu Högberg om Rönnbys nya huvudtränare: John Kvist har gjort ett fint och engagerat jobb för Västerås innebandy under många år. John har under åren ofta synts på Västerås Rönnbys matcher och han har också under flera år kamperat i samma arena som Rönnby så vår kännedom om Johns kapacitet som tränare och ledare är god. John, tillsammans med det team som kommer att finnas runt spelarna, är rätt person på vår resa med ambitionen att växla upp nivån ytterligare. Vi hälsar John välkommen till en ny men ändå välbekant miljö.

Västerås Rönnby passar samtidigt på att tacka Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar för två framgångsrika säsonger som ledare. Det har varit slutspel, fina vinster samtidigt som Jimmy och Karolina skolat in talanger från de egna leden som nu gör succé i högsta ligan. Vi önskar båda lycka till, inte minst Karolina för det landslagsuppdrag som påbörjas inom kort.