Måndag
22 Apr 1 match

Serieledning i Allsvenskan

26 januari 2020 17:56

Denna helg var det som bekant dubbelmöte i den Allsvenska serien. För motståndet på hemmaplan stod Hovslätts IK och Sävsjö IBK. Inför helgen låg Tigers på en fjärde plats två poäng efter serieledarna.

I matchen mot Hovslätt är Rönnby inte riktigt med i första perioden vilket innebär att Hovslätt går till pausvila med 0-1. Ett rejält snack i pausen om att vara rejäla i allt vi gör innebär ett helt annat lag på planen och i andra perioden kan Rönnby kvittera och dra ifrån till 4-1. Hovslätt avslutar dock perioden med att reducera till 4-2 vilket innebär välbehövlig energi in i tredje perioden för bortalaget. Således sitter även reduceringen till 4-3 24 sekunder in i tredje perioden. Bortalaget fortsätter att trumma på och några minuter senare trillar även kvitteringen in i Rönnbymålet. Rönnby gör sedan en kraftsamling och lyckas forcera in bollen två gånger om och vinner matchen med 6-4. En match som laget vinner med hjärtat mer än ett bländande spel.

Söndagens match mot Sävsjö IBK börjar bättre än matchen under lördagen. Efter fyra minuter tar Rönnby ledningen och när perioden är slut har Rönnby 3-1 på resultattavlan. En riktigt bra period som hade kunnat slutat med fler mål för hemmalaget. Andra perioden är jämnare och bortalaget vinner den perioden med 1-2. I den tredje perioden drar hemmalaget på sig en utvisning men istället för ett mål för bortalaget är det Rönnby som i numerärt underläge sätter ännu en boll genom Isabelle Nordin Persson. Målen fortsätter att ramla in för hemmalaget som till slut vinner matchen med 7-3.

Helgen bjöd således på en krigarinsats på lördagen och fint spel under söndagen med många fina kombinationer och delikatesser. Nathalie Uppling hade rätt i inför artikeln om att Josefin Höglander skulle göra första målet och det blev några till från Jossans klubba samt några fina tekniska nummer!

Vi fick även se en debutant i Sofia Simert Nordgren (från vårt talangfulla juniorlag), hon noterades för en assist och ett mål!

Helgens 6 poäng innebär att vårt Allsvenska lag återtar serieledningen i den Västra Allsvenska serien.

Nästa hemmamatch i den Allsvenska serien spelas den 22/2 11:30 mot Fröjereds IF i Kristiansborgshallen.