21 september 2019 16:16
SSL

Matchen slutade 6-5 efter periodsiffrorna (1-1, 4-2, 0-2 samt 1-0).

Det blev en spännande och intensiv premiärmatch i Bombardier arena mot Endre IF, ett lag som denna säsong siktar mycket högre än att åka ur redan i kvartsfinal så som laget gjorde förra året mot Täby. Samma var det ju med Tigers i våras, också ut i kvarten men mot Pixbo.

Endre ägde mera boll än hemmalaget under första perioden och gjorde också första målet men i numerärt överläge, efter att Tigers hade haft en spelare för mycket på banan. Kvittering strax efter, målskytt Lisa Söderlund, passning Izabell Roos. Ett lika efter första.

I andra tog Rönnby ledningen genom Linnéa Nilsson men Endre utjämnade efter ett riktigt märkligt mål när klubban gick av på en försvarare som sista spelare, Endre förvaltade chansen. Ett riktigt otursmål för hemmalaget. Rönnby ökade på till 3-2 något byte senare, Elin Björkman var framme, passning Julia Sidklev Persson. Med fem minuter kvar av andra kvitterade Endre än en gång. Bevakning saknades vid bortre stolpen. I bytet efter kom Tigers 4-3. Lisa Söderlunds andra mål för dagen, passning nya spelaren för säsongen Sandra Törnqvist. Ett par minuter senare även 5-3, målgörare Therese Gustafsson, Jonna Sjöberg stod för framspelningen. Överlag mycket vassare spel av Rönnby i mittenakten i jämförelse med de första 20 minuterna.

Att Endre skulle gå högre upp i banan inför tredje perioden blev ingen överraskning då laget låg under med två mål. En spännande period, där varje sekund och minut som tickade ledde hemmalaget närmare en premiärseger. Rönnby backade av naturliga skäl hem något vilket åter gav Endre bollinnehav. Endre begärde timout med ungefär 8 minuter kvar att spela. Straff tilldelades för Endre med tiden 13.45. Ett oerhört tufft beslut när en Rönnbyspelare täckte skott i slottet. Bedömning att båda knäna var i golvet. Iskallt straffmål. 5-4 och mycket speltid kvar. Endre tog ut målvakten med två minuter kvar, ett stort tryck mot Rönnby. Inte nog med uppförsbacke för Rönnby, domarna tog också en till utvisning när en Endrespelare klev över en av Rönnbys spelare med 30 sekunder kvar, en duell på mittplanen. Ett tvivelaktigt beslut men idag ville domarna synas. Endre gjorde mål direkt i spel sex mot fyra. Matchen slutade 5-5 efter full tid. I förlängningen satte Rönnby åter tryck och gjorde också segermålet. Jennifer Lindholm hittde nätet på Felicia Forsmarks droppassning. Slutresultat 6-5 och två poäng.

Så oerhört fina insatser idag, ett kollektiv som bärgade två poäng men som skulle haft alla tre. Ett mål efter en bruten klubba, straff för skott som täcktes samt utvisning med 30 sekunder kvar efter en duell på mittplan. Ändå ett härligt styrkebesked och det var ett tag sedan som Endre besegrades. Nu är det till att njuta av segern men sedan ladda inför en tuff bortamatch i Skåne. Rönnby Tigers nästkommande match är alltså på lördag mot Malmö. Sedan väntar ytterligare en bortamatch och det mot vårens guldlag Täby. Den matchen spelas fredag den 4 oktober. Nästa gång vi kan se Västerås Rönnby IBK på hemmaplan är söndag den 6 oktober klockan 14.00 då Jönköping kommer på besök. Välkomna till Bombardier Arena då!