Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Forceringen kom försent

24 mars 2018 18:50
Kvartsfinal 2

Pixbo besegrade Västerås Rönnby med 4-7 i Bombardier Arena.


Västerås Rönnby förlorade den andra kvartsfinalen. Hemmalaget föll inte på domarinsatsen men Rönnby hade två straffar mot sig, den ena mera tveksam än den andra. Volleybrytning på egen planhalva av förvarspelaren Julia Johansson och det utan att någon var i närheten dömdes som straff, makalöst. I herr SSL skulle det såklart aldrig hänt, utan bedömts som en snygg prestation.

Om matchen i övrigt. Uppförsbacke hela vägen med 0-2 efter halva första perioden. Reducering till 1-2 av Izabell Rydell. I början av andra spelade Pixbo powerplay, skott och mål, väl enkelt. Ett till ramlade in i bytet efter PP när gästerna åter kastade in det vassaste som laget förfogar över, ett mönster som vi såg även under kvartsfinal ett. Uppförsbacken 1-4 blev också till 1-5 innan andra perioden var över. Till tredje hade laget formerats om, tyvärr ingen utdelning utan istället två mål till i baken, varav den ena på straff. Vid femålsunderläge startade jakten ordentligt, då tycktes spelarna äntligen släppa loss och det gav utdelning tre gånger i rad och stress i Pixbos bås. Tre mål framåt för hemmalaget räckte ändå inte längre än till slutresultat 4-7 mot ett lag som är bra på att bevaka en ledning. Målskyttar i tredje var Lisa Roos på straff, Lisa Söderlund och Elin Björkman.

Sjuka och skadade inför match; Jonna Sjöberg, Linnéa Nilsson och Sofia Olander, klart att det påverkade negativt. På måndag är det ny match. Med bilden från slutet av tredje perioden är det fullt möjligt att hota laget från Härryda. Nu gäller det att gå all in direkt från start något annat finns inte.