Fredag
26 Okt 1 match
Tisdag
30 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

John, hur är läget?

9 juli 2018 22:00
SSL Truppen 2018/19

Rönnby media ringde upp John Kvist för att höra om läget en bit in i juli månad.


Hej John, hur är läget?

 • För egen del är det bara bra. Laddar för fullt inför att innebandyn ska dra igång. Är nere och kollar till tjejerna då och då men det är väldigt skönt att ha Oskar och Kalle som sköter stora delar av den har delen av säsongen.

Vad är inplanerat för din del under sommaren utöver innebandy?

 • Jag är just nu med min son på hockeyläger i Karlstad sen är det Öland och Gotland med familjen.

Nu har det gått ett tag du klev på som headcoach, kanske börjar saker och ting sätta sig inför säsongen. Hur ser försäsongstänket ut inför augusti när alla spelare och ledare är samlade? Vad är inplanerat?

 • Vi kommer dra igång med innebandyträningarna redan vecka 32 och då ska alla tjejer vara på plats. Första två veckorna ligger fokus på boll och klubba samt tempo. Efter det går vi mer in på det speltekniska. Vi kommer även ha ett läger samt en del träningsmatcher.

Några veckor kvar alltså tills det är fullt blås inne i hallen. Hur ser du på Västerås Rönnbys trupp säsongen 2018/19?

 • Truppen ser väldigt intressant ut, sportgruppen har gjort ett väldigt bra jobb!

Apropå truppen. Tre spelare slutar eller tar i alla fall time out; Julia Johansson, Alexandra Högberg och Rebecca Norman, det är backar med SM-guld, Champions Cup guld och mängder med slutpelsmatcher. Mycket försvarsrutin som försvinner här...

 • Absolut så försvinner det en hel del rutin men vi fyller på med energiska unga spelare som redan har spelat på SSL nivå så jag känner ingen stress över det men det är klart att det är kännbart, i alla fall till en början innan allt hinner sätta sig.

Ni har som sagt rekryterat bra och fått in fantastiska spelare men nu har du en stor trupp att hantera. Jag räknar till sju-åtta nya spelare. Emma Frisk, målvakt från utvecklingslaget, Hanna Hjalmar tar också klivet upp i SSL-truppen från utveckling. Sedan Julia Sidklev Persson, Hanna Garman, Therese Gustafsson, Felicia Forsmark, Anna Wiman och Isabella Halling. Tilde Thölin, är inte ny i SSL-truppen, men fick förra säsongen spolierad på grund av skada, det är åtta med henne minus de tre som nämndes. Fem spelare större trupp jämfört med förra säsongen. Låter som att det blir en extremt tuff konkurrens. Hur ser du på det?

 • Jag älskar det, det innebär att spelarna måste vara på tå vid varje tillfälle. Konkurrens är väldigt nyttigt för att ta nästa steg i utvecklingen. Det gör också att vi kan hålla tempo i allt vi gör.

Truppen ser onekligen spännande ut. Rönnbys stora styrka har väl varit det defensiva spelet samt spelvändningar, rutin har i och för sig försvunnit men rutin har också kommit in som du var inne på. Flera av spelarna som ansluter har mängder med SSL-säsonger i bagaget men en avgörande skillnad mot förra säsongen är kanske att det är än fler snipers som vi får se i Rönnbytröjan. Är det målkalas vi får se i arenorna i vinter?

 • Ja Rönnby har alltid varit starka defensivt och det ska vi fortsätta vara men vi vill bygga mer av spelet på att äga bollen. Jag vinner hellre med 8-7 än 1-0 om man säger så. Vi kommer behöva träna och utnyttja alla moment i spelet men jag vill att vi bjuder upp i varje match och får publiken att vilja komma och kolla.

Med en större trupp. Var kommer utmaningen att vara i balansen kontinuitet/förtroende/bygga femmor samt låta heta spelare för dagen spela?

 • Klart det kommer vara utmanande att hålla alla igång men jag tror att kommunikation mellan oss ledare och spelare är A och O. I min bok så förtjänar man förtroende och visar man varje träning och match att man vill så kommer spelaren också att synas. Det gäller också för oss ledare att hålla ögonen öppna och analysera individernas insats noga.

Du kompar med Magnus Eriksson. Sedan finns även Kalle Granath med fys och Oskar Ullberg som fysio, dom är ju som du sa i full gång med spelarna. Stefan Guran Granlund med material samt Alexandra Högberg i en roll som SSL-koordinator/lagledare. Peter Stillman leder utvecklingslaget. Hur kommer samarbetet mellan SSL-laget och allsvenska laget att se ut?

 • Allsvenska laget är ett perfekt ställe för dom som kanske inte riktigt tar en startplats i SSL att visa upp sig. Jag hoppas och tror att dom som kommer spela där vill vara ledande på just sin grej och visa våra yngre tjejer vad som krävs för att bli en SSL spelare. Vi kommer inte att åka med 20 spelare på matcherna utan de som är utanför matchtruppen för stunden ska spela i allsvenskan för att få speltid. Vem vet, det kanske är så att en av de tjejer som tillhör allsvenska truppen just nu, blir ett utropstecken i SSL när vi summerar säsongen. Det gäller också att vi ledare har en god kommunikation om spelarnas framsteg.

SSL-trupperna är väl inte satta helt och hållet, några föreningar ser troligen fortfarande om sitt hus. Vad kan vi förvänta oss av Tigers kommande säsong? Ett par säsonger har målet varit att nå slutspel och sedan ta det hela därifrån. Är ni med och utmanar om topp 1-4 till att börja med säsongen 2018/19?

 • Vi har internt sagt att vi ska ta nästa steg på alla plan. Vi kommer jobba mycket för att styra matcherna och spela med mycket boll. Det blir en härlig utmaning att ta en plats i topp fyra, med denna trupp ser jag fram emot att mäta oss mot dom bästa!

Vi var inne på försäsong. Många är säkert riktigt nyfikna på er. När får vi se Tigers lira för första gången?

 • Första matchen är mot finska SB PRO i Pettersbergsskolan den 18:e augusti kl.13. Nyfikna är välkomna att se oss mot ett finskt topplag.

Då tackar jag för pratstunden och önskar dig, ledarna och laget lycka till!

 • Tack för det och jag hoppas att många kommer och stöttar oss genom säsongen.

Det kommer publiken med all säkerhet att göra!