22 Apr 1 match

På söndag är det äntligen dags igen!

13 december 2018 13:47

Match mot Täby söndag 16 december 13:30 i Tibblehallen

Västerås Rönnbys SSL-match efter uppehåll för herrarnas VM är på bortaplan mot Täby. Senast lagen möttes var den 18 februari, säsongens andra möte lagen emellan. Tigers låg under med 3-1 efter två perioder men kom ut riktigt taggade efter periodvilan i Tibblehallen. Det sattes en ordentlig press på Täby och efter sju minuter var det dags. 3-2 stänktes in. Något byte senare ett klockrent stolpskott men kvitteringen skulle ändå komma. Med drygt tre minuter kvar att spela satt 3-3. Tigers tog timeout direkt efter målet, laget var ute efter mera mot ett alltmera tillbakapressat hemmalag. Coachdraget gav utdelning, 3-4 kom 19.48. Elin Björkman frispelad av Linnéa Nilsson. Nervös nedräkning för tillresta fans direkt efter tekning när Täby gick till anfall med sex utespelare men detta var Tigers kväll i Tibblehallen. En härlig vändning och tre sköna poäng. Desto tyngre var det under säsongens första möte, den 19 oktober förra året. Anmärkningsvärt var att en och samma spelare i Täby kunde göra sex mål och i stort från samma position. Julia Croneld frispelades gång på gång efter ”v-löpningar” i slottet. Rönnby hittade inget motmedel och förlorade matchen i Bombardier arena med 4-9.

Till söndagens match kommer Tigers med en 2-0 seger i bagaget från matchen mot Sirius. Täby kommer med 5-8 seger från Karlstad. Täby är tabellfyra med 25 poäng och Rönnby sjua med 17 poäng.

Match på söndag den 16 december 13:30 i Tibblehallen CC kan ses via SSL Play.