Härlig storseger i Göteborg

13 oktober 2018 17:00
SSL

3-8 i Lisebergshallen

Det blev en målglad första period i Lisebergshallen mot IBK Göteborg. Tigers började riktigt bra och gick fram till 0-2 efter att Therese Gustafsson och Angelica Nordfeldt nätat. Göteborg reducerade till 2-1, Rönnby ökade på till 1-3 genom Elin Björkman efter en fin diagonalpassning från Karin Nygren. Göteborg reducerade 17.35 in i perioden.

I andra kom en riktig explosion från Tigers sida. Perioden inleddes med en drömstart när Therese Gustafsson gjorde sitt andra mål för dagen redan efter 27 sekunder. 2-5 kom efter ett långt byte med rull i anfall. Till slut blev en frispelad Lisa Söderlund sist på bollen. 2-6 var ett självmål som föranleddes av att två Rönnbyspelare satte press på en Göteborgsback. Felicia Forsmark nätade 2-7, spelvändning och framspelning av Linnea Nilsson. 2-8 satte Linnea Nilsson på straff när Therese Gustafsson blev upphakad. Göteborg reducerade, Rönnby var inte alls med på teckningen direkt efter straffmålet. I detta läge med tiden 13.48 tog Göteborg timeout för att få till ändring av momentum och med viss framgång också då det inte blev fler mål innan andra periodvilan. Under perioden även stolpskott samt ribbträff från Tigers.

Inför tredje ledning med fem mål, 3-8. Skulle Rönnby fortsätta gå framåt även sista 20 eller växla tempo och spela av matchen? Det blev att spela av matchen, perioden med mycket lägre tempo än de två första. En straffräddning av Felicia Johansson med knappt två minuter kvar, inga fler mål och därmed slutresultat 3-8.

En riktigt fin prestation. Aggressivt spel över hela banan samt hög press i anfall under två första perioderna gav Göteborg stora bekymmer. Göteborgs egentligen enda vapen var när Tigers slog bort en del passningar i anfall och med kontringar för hemmalaget som följd. Skön hemresa från Göteborg.