17 Feb 1 match

Det blev en rätt enkel seger i Karlstad

6 mars 2020 21:10

0-4 i Colorama arena.

Det var en på förhand mycket viktig match om slutspelsplats i Colorama Arena. Gästerna Rönnby Tigers började klart bäst och tog ett grepp om matchen närmast direkt. Det blev tre mål framåt under första perioden men bud fanns på några till. I andra kom Karlstad in mera i matchen genom ett spel med högre press medan Rönnby blev väl avvaktande men också ett svårt läge, gå fram eller backa hem med tre måls ledning? Ett bortdömt mål under perioden som inte kändes helt glasklar. Reprisbilder visar att Felicia Forsmark rakt av inte stod innanför målvaktsrutan.

Fortsatt svårt läge inför tredje, bevaka eller ösa på? Fem minuter in i tredje kom det sköna och definitiva avgörandet och ett riktigt fint mål dessutom. Första femman hade så långt spelat bra men var mållösa. Nu satte gänget en riktigt fin kombination. Tiden tickade på till fördel för Rönnby. Ett PP efter 12 min och chans till ett femte mål men tydligheten i spelformen saknades i detta läge. Timeout för Karlstad direkt efter den avklarade utvisningen och hela fem och en halv kvar. Målvakt ut. Uddlöst spel i överläge men inte heller Rönnby lyckades trycka in bollen trots flera chanser. Sista 30 sekunderna fick Jonna Sjöberg sitta av sin andra utvisning för kvällen. Slutresultat 0-4.

Det blev en oerhört viktig och helt rättvis seger i Karlstad men ingen kvartsfinal är klar ännu för Tigers. Rönnby har med segern 31 poäng och en sjunde plats med tre omgångar kvar. Åttan Nacka har 26 och nian Karlstad har spelat ihop 25 och kan med tre omgångar kvar nå upp till 34 men laget har en väsentligt sämre målskillnad jämfört med Rönnby. Karlstad möter Pixbo på söndag men sedan kan det mycket väl ticka in sex poäng dvs totalt 32. Tre poäng mot Warberg på söndag för Rönnby skulle innebära att det i princip är klart för slutspel och att den tuffa bortamatchen mot Nacka i den näst sista omgången inte skulle gälla annat än tabellplacering och än mindre att invigningsmatchen i den nya arenan mot IKSU skulle vara på liv och död.

Vi ses på söndag, den absolut sista matchen för Tigers i Bombardier Arena. Det blir ingen gravöl men väl en sista chans att heja fram Rönnby Tigers i Bomben innan flytten och då mot Warberg som kämpar för sin SSL-status.