Seger mot Skoghall efter en fin första period

13 oktober 2019 20:35
SSL

Tigers åker från Hammarö med 4-9

Det blev en målrik match i Hammarö arena mot Skoghall söndag eftermiddag. Västerås Rönnby gjorde en riktigt fin första period och ledde med 0-4 efter 20 minuter. 0-1 var en snygg kontring. Therese Gustafsson målskytt på Linnéa Nilssons passning. 0-2 var en riktig pärla! Felicia Forsmark hittade Elin Björkman som lastade ett slagskott rakt upp i krysset. 0-3, Sandra Törnqvist prickskytt, passning Izabell Roos. 0-4 var det Roos som gjorde, snurrade upp målvakten och rullade in bollen med tekniska kvalitéer. Passning Lisa Söderlund.

I andra perioden sjönk Rönnbys skärpa flera nivåer. Felpassningar och laget hade svårt att hålla det tempot som hade presterats under den första perioden. 1-4 efter tre minuter men minuten senare gick Västeråslaget ändå upp i en 1-5 ledning. Mål av Linnéa Nilsson, passning Jennifer Lindholm. Nu skulle det väl rulla iväg? Nej, inte alls. Reducering till 2-5 i mitten av perioden. Jennifer Lindholm satte 2-6 med 15 sekunder kvar av perioden. Ett stökigt försvarspel gav Skoghall möjlighet att reducera än en gång, 3-6 med sex sekunder kvar av perioden av fd Rönnbyspelaren Tilda Flodell, ett klart onödigt mål.

Tredje började med att Skoghall reducerade till 4-6 och plötsligt kunde en viss stress anas hos Rönnbyspelarna. Laget ägde boll men skärpan saknades samtidigt som Skoghalls målvakt hade en kompis, två stolpträffar. Skoghall arbetade fram till en gyllene chans att också sätta femte målet men en fin räddning av Cornelia Palmér i kombination av en rensning. Här någonstans gasade Rönnby åter på och gick fram till en klar seger. 4-7 av Jennifer Lindholm, assist Theres Gustafsson. Lindholms tredje poäng för dagen. 4-8 var Elin Björkmans andra mål denna afton, passning Felicia Forsmark. Linnéa Nilsson blev också tvåmålskytt när hon satte 4-9 i öppen kasse, passning Ellen Rännar.

Sammanfattningsvis. En fin första period där Rönnby spelade ut Skoghall. Sedan hände något som gav Skoghall möjlighet att komma in i händelserna. En klar seger ändå efter att Tigers växlade upp på nytt. Tre poäng på kontot.

Nästa match är en resa till Umeå för möte mot Dalen. Söndag den 27 oktober kl 14.00 spelas den matchen.