22 Apr 1 match

Tigers åker hem från Jönköping med tre poäng.

1 oktober 2017 16:30
SSL

Det blev till slut stora segersiffror i den svåra bortamatchen. Slutresultat 2-7.

I den första perioden hade Rönnby, så som under tidigare matcher, mängder med avslut men allt som oftast gick de i täck. När Jönköping fick till sitt första ordentliga avslut på mål var det 1-0, skott in och styrning, tid 07.10. Skulle vi få en repris från förra söndagen där spelbilden var ett dominerande Tigers men utan att kunna sätta bollen i mål? Rönnby kvitterade till 1-1 efter 10 minuters spel när JIK sov en aning vid ett frislag och 1-2 var en riktigt fin upprullning några sekunder innan första periodvilan. Rönnbys första mål signerades Linnéa Nilsson och andra Emma Hellberg.

I andra gjorde Rönnby ett ordentligt ryck fram till 1-5, det ena målet snyggare än det andra. Med fem minuter kvar reducerade Jönköping, 2-5 kom på en fast situation i Rönnbys slott. Angelica Nordfeldt satte två mål i perioden och Isabelle Nordin Persson ett.

I tredje var det åter jämnare spel och hafsigare från Rönnbys sida men laget höll ändå undan. JIK tog ut målvakten, fd Rönnbyspelaren Elin Pettersson, med fyra och en halv minut kvar. Rönnby blev avvaktande iställt för att arbeta ända ut, detta gav Jönköping möjlighet att få ett bollövertag. JIK fick dock inte in några bollar, däremot satte Rönnby två i öppen kasse. 2-6 gjorde Linnéa Nilsson och 2-7 var Izabell Rydells. Slutresultat 2-7 i den på förhand riktigt tuffa bortamatchen.