Fin vinst för utvecklingslaget

14 november 2019 21:12
Allsvenskan

Utvecklingslaget besegrade Västra Mälardalen i Västmanlandsderby

Det blev en tät match i Kristiansborgshallen under torsdagskvällen när det var Västmanlandsderby i allsvenskan. Gästerna från Arboga och Köping inledde starkt med ett offensivt spel och satte 0-1 efter fyra minuter. Tio minuter senare kvitterade Rönnby genom Josefine Hagström, passning Izabell Rydell. Ett par minuter senare gick Västra åter upp i ledning. 1-2 efter två perioder. I början av andra kom det viktiga Västeråsmålet. 2-2 Frida Matsson, passning Emelie Isaksson. När en spelare satt utvisad passade Rönnby på att göra 3-2. Josefin Höglander framspelad av Frida Mattson. I mitten av perioden utökades ledningen till 4-2. Emelie Isaksson kontrade in ett mål efter målvaktsutkast, assist Emma Frisk. I början av tredje perioden spelade Rönnby i numerärt överläge under fem minuter. Det tog nästan fem minuter innan målet kom. Izabell Rydell drog iväg ett skott som studsade in via spelare framför Västra Mälardalens mål. Passning Josefin Höglander. Mot slutet av matchen lyfte gästerna in en extra utespelare. Ett mål gjordes men inte närmare än så. Slutresultat 5-3 och tre poäng.

Riktigt bra genomförd match av utvecklingslaget! Med resultatet gick laget upp i serieledning med 16 poäng. Möjligen är läget tillfällig då tvåan Lockerud ligger tre poäng efter med en match mindre spelad dock med bättre målskillnad. Västra Mälardalen är tabellfyra med sina 11 poäng.