Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Svenska Superligan - Dags att sammanfatta säsongen

26 april 2019 20:51
SSL

Rönnbymedia träffade tränare John Kvist, en ledare som gjorde premiär i SSL sammanhang som ledare och som också gjorde sitt första slutspel tillsammans med Magnus Eriksson och övriga ledarteamet.


John, SSL-laget kom på sjätte plats och än en gång blev det slutspel. Hur sammanfattar du lagets säsong? Sammanfattningen är väl att det var en säsong som var väldigt mycket upp och ner. Med så många nya spelare tänkte vi i ledarteamet innan säsongen startade att vi skulle behöva låta det växa fram under säsongens gång. Vi gjorde det bättre och bättre ju längre säsongen gick med någon dipp här och där men mot slutet var vi riktigt starka. Självklart hade jag önskat mera och snabbare resultat men samtidigt så ser jag väldigt ljust på kommande säsong med denna i ryggen. Slutspelet lämnar såklart en bitter eftersmak och en vilja att köra igång på en gång för att ta revansch.

Är det några seriematcher som du minns särskilt och kanske lite extra? Ja det är klart att det är vissa matcher som har satt sig extra på näthinnan, både positiva och negativa. Det var inte kul att stå på hemmaplan mot IKSU, dock så minns jag likväl bortamatchen mot IKUS där vi störde dom riktigt bra! Sista matchen mot Täby är ju ganska färsk i minnet, där gjorde vi en toppinsats och slog det lag som spelar SM-final i Globen.

Om slutspelet. Det blev kvartsfinal men med ett Pixbo som trots allt var snäppet för tuffa, tre ett i matcher. Ni hade slagläge med chans att gå fram till 2-0 i matcher på hemmaplan men gästerna kom igen i slutet av denna andra match och där vände hela slutspelsserien. Med flera veckors distans. Hur ser du på ert slutspel? Jag ser det som att vi gjorde ett starkt slutspel. Hade vi lyckats hålla emot i match två hemma när vi ledde med två bollar mot slutet av matchen så hade vi tagit oss till semifinal är jag helt övertygad om. Små marginaler och vi får ändå se att vi har många spelare som spelade sitt första slutspel, till nästa år är vi ännu mera förberedda. Så sammanfattningen är väl att jag tycker vi visade innebandy Sverige att Rönnby är med i toppen och på väg uppåt.

Om vi blickar framåt. Finalen spelas imorgon mellan Mora och Täby, vi får se vilka som blir vinnare. Att Mora skulle till final var kanske inte helt oväntat men att Täby skulle besegra IKSU via tre raka bortavinster är imponerande, det borde sporra. Hur arbetar ni och övriga ledarteamet för att för att laget, så som du är inne på, tar laget till nästa nivå där Rönnby Tigers verkligen är med och krigar om en finalplats? Ja den skrällen att Täby slog IKSU och med tre bortavinster är ju en av de största jag har varit med om. Klart att detta sporrar oss. Vi behöver först och främst se till att vi måste bli lite snabbare, lite starkare och mer beslutsamma. Vi kommer att fortsätta bygga vidare på det sätt vi har gjort men till nästa säsong flytta fokus mera till att jobba med anfallsspelet. Försvarsspelet känner vi att vi har hittat rätt, nu gäller det att vi blir mera effektiva i sista tredjedelen av banan. I övrigt så behöver vi jobba mera med det mentala och "tuffa" till oss lite för att kunna vara med och slåss hela vägen.

Hur ser planeringen inför nästa säsong ut med sommarträningar? Vi kör igång i början av maj. Det finns ingen tid att ligga på latsidan om vi ska ta det hela till nästa nivå. I övrigt så har vi i ledarteamet satt oss ner för att slipa på planen för hela försäsongen.

**Två nya lag har tagit klivet upp i SSL. Skoghall som allsvenska laget mötte och även besegrade samt Nacka från allsvenskan östra. Nykomlingar verkar ha svårt att etablera sig, både Göteborg och Örnsköldsvik åkte ur. Varför är det så tror du? Vad saknas hos dessa lag? ** Mycket hänger på traditioner och rutinen. Det går bra att spela på energi inledningsvis men ju längre säsongen går så behöver lagen ha viss rutin för att orka stå emot. Svårt i övrig att säga vad det är som skiljer men att nivån mellan Allsvenskan och SSL är lite för stor i nuläget blir ändå tydligt när det är båda nykomlingarna som åker ur.

Under säsongen 2019/20 lämnar både SSL-laget och allsvenska laget sina nuvarande arenor för den nya innebandyarenan, det blir förmodligen någon gång efter nyår. Vad tror du att denna arena kommer att betyda för innebandyn i Västerås och specifikt för Rönnbys SSL-lag? Äntligen! Det kommer betyda massor för innebandyn i Västerås. Det blir en naturlig samlingsplats för oss inom innebandyfamiljen. För oss i Västerås Rönnby ser jag att vi kommer att kunna skapa ännu bättre förutsättningar. Det blir bättre för vår arrangemangsgrupp och förhoppningsvis kommer arenan också locka ännu fler åskådare till våra hemmamatcher. Jag hoppas och tror att det skall lyfta oss ytterligare ett steg sportsligt när vi kommer att spela innebandy i en arena som fullt ut är anpassad för just det med en huvudarena och en träningsplan.

Stort tack för den gångna säsongen och lycka till med sommarträningen. Tackar.