Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Jönköping IK klara för VFC

24 juli 2020 07:15
VFC

Den 11-13 september spelas första upplagan av Västerås Floorball Cup (VFC). Cupen riktar sig till elitlag på damsidan. Andra lag ut att presenteras i SSL-klassen är Jönköping IK. Välkomna!


Jönköping slutade på en 11 plats i den Svenska Super Ligan säsongen 2019/20, detta med god marginal ner till nedflyttningsstrecket. Till denna säsong har Jönköping bland annat förstärkt från RIG Umeå genom Annie Bokelund. Det är andra året i rad som Jönköping knyter till sig en lagkapten från RIG Umeå, säsongen innan handlade det om Clara Olofsson. Laget har även värvat ungt från Hovslätt där man hittat poänggöraren Emma Thorsson. Ungt blandas med en rutinerad värvning genom Fanny Kruse som närmast kommer från Skoghalls IBK. Fanny var med och kvalade upp Skoghall till SSL säsongen 2018/19.

”Vi tycker den ligger riktigt bra i tiden för vår säsongsplanering och det känns väldigt spännande med ny hall, roligt med bra motstånd och för oss från Jönköping är det lagom långt till Västerås. Så när vi fick frågan fanns det ingen tvekan på att vara med.” – Daniel Stenmarker, Jönköpings IK.

Cupen spelas i Västerås nya Innebandy Arena som består av två fullstora innebandyplaner där matcharenan tar cirka 1200 besökare. I cupen kommer det att spelas i två klasser, SSL och Allsvenskan. Till varje klass tar vi emot 6 lag så totalt kommer 12 lag att delta i VFC i denna upplaga. Lagen delas upp i två grupper i respektive klass där alla lagen möter varandra. I respektive klass möts sedan ettan i grupp 1 mot ettan i grupp 2 osv. för att placera lagen i varje klass.

Målet med cupen är att få en riktigt bra matchhelg under försäsongen med hög kvalite på matcherna och så bra förutsättningar som möjligt runt om dessa. Därav spelas bland annat matcherna enligt ordinarie matchtid och naturligtvis i vår nya Innebandy Arena i Västerås.

Mer om cupen hittar du på VFC Facebooksida:

https://www.facebook.com/vasterasfloorballcup/