Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Jönköping IK klara för VFC

24 juli 2020 07:15
VFC

Den 11-13 september spelas första upplagan av Västerås Floorball Cup (VFC). Cupen riktar sig till elitlag på damsidan. Andra lag ut att presenteras i SSL-klassen är Jönköping IK. Välkomna!


Jönköping slutade på en 11 plats i den Svenska Super Ligan säsongen 2019/20, detta med god marginal ner till nedflyttningsstrecket. Till denna säsong har Jönköping bland annat förstärkt från RIG Umeå genom Annie Bokelund. Det är andra året i rad som Jönköping knyter till sig en lagkapten från RIG Umeå, säsongen innan handlade det om Clara Olofsson. Laget har även värvat ungt från Hovslätt där man hittat poänggöraren Emma Thorsson. Ungt blandas med en rutinerad värvning genom Fanny Kruse som närmast kommer från Skoghalls IBK. Fanny var med och kvalade upp Skoghall till SSL säsongen 2018/19.

”Vi tycker den ligger riktigt bra i tiden för vår säsongsplanering och det känns väldigt spännande med ny hall, roligt med bra motstånd och för oss från Jönköping är det lagom långt till Västerås. Så när vi fick frågan fanns det ingen tvekan på att vara med.” – Daniel Stenmarker, Jönköpings IK.

Cupen spelas i Västerås nya Innebandy Arena som består av två fullstora innebandyplaner där matcharenan tar cirka 1200 besökare. I cupen kommer det att spelas i två klasser, SSL och Allsvenskan. Till varje klass tar vi emot 6 lag så totalt kommer 12 lag att delta i VFC i denna upplaga. Lagen delas upp i två grupper i respektive klass där alla lagen möter varandra. I respektive klass möts sedan ettan i grupp 1 mot ettan i grupp 2 osv. för att placera lagen i varje klass.

Målet med cupen är att få en riktigt bra matchhelg under försäsongen med hög kvalite på matcherna och så bra förutsättningar som möjligt runt om dessa. Därav spelas bland annat matcherna enligt ordinarie matchtid och naturligtvis i vår nya Innebandy Arena i Västerås.

Mer om cupen hittar du på VFC Facebooksida:

https://www.facebook.com/vasterasfloorballcup/