Tre poäng mot Warberg

24 februari 2019 18:23
SSL

En viktig och betydelsefull 4-2 seger i Bombardier arena.

Om det varit sega matchstarter de senaste omgångarna så var laget åter med direkt från start. Västerås Rönnby började riktigt bra mot ett gästande Warberg som gärna ligger lågt i spelet för att vänta på chanser att kontra. Tryck från hemmalaget mot Warbergs mål och lägen skapades. Jennifer Lindholm satte 1-0 efter fyra minuter, Sofia Olander stod för framspelningen. Karin Nygren gjorde 2-0 efter nio minuter, passning Izabell Rydell. Warberg var inte ofarliga och vann även en hel del närkamper, reducering efter 14 minuter. Ett par minuter senare klev Jonna Sjöberg fram och nätade. 3-1, passning Elin Björkman.

Andra perioden började med stort bollövertag för Rönnby men inga mål, fint och smånätt spel men utan det tryck i avsluten som skulle behövts för att det skulle ringa bakom Warbergs målvakt. En hel del bollar också ovanför och utanför målramen. Utvisning för Rönnby och mål direkt för Warberg. 3-2 efter 12.44. Inga fler mål under perioden trots ett Rönnby powerplay.

Endast ett måls försprång trots spelövertag efter två perioder. Förändringar inför tredje skulle behövas för att hämta hem matchen och så blev det också. Coacherna gick ned på två femmor. Åter fart i anfallspelet vilket förde med sig ett nytt powerplay när Warberg inte riktigt klarade tempot. Jonna Sjöberg satte 4-2 i den spelformen, assist Anna Wiman. Tiden var 6.55. Efter målet lyfte Warberg upp spelet vilket gav hemmalaget vissa besvär. Timeout för Warberg med tiden 17.04 och spel utan målvakt. Ett par chanser skapade gästerna men också fina räddningar av Helen Bircher. Warberg åkte på en utvisning efter 18.57 när laget inte var tillräckligt noggranna med sina byten. Powerplay för Rönnby och egentligen läge att bara rulla av tiden men trots övertaget lyckades Warberg ändå skapa en chans.

Sammanfattningsvis, med det spelövertag som Tigers visade idag skulle nog segermarginalen varit större än ett par mål. En viktig och betydelsefull seger dock när laget var pressat att verkligen vinna. De tre poängen innebär att Tigers nu endast är en poäng efter Jönköping på sjätte plats och med en mycket bättre målskillnad. Ned till nian Malmö är det nio poängs marginal. Det är bara att släppa på gasen och köra kommande helg när Rönnby åker till Umeå för att spela mot åttan Dalen.