Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Första träningsmatcherna för Rönnbys SSL-lag genomförda

25 augusti 2020 14:43
SSL

I helgen spelade Rönnby sina första träningsmatcher för säsongen 2020-2021. Motståndet stod IBK Lund & Telge för. Lund är en spännande nykomling i SSL med ett ovanligt spel som skulle mötas på fredagen. På söndagen möttes Telge SIBK, ett svårspelat topplag från allsvenskan med tidigare Rönnby-spelaren Therese Gustafsson.


Vi lyssnar på vad Chefstränare Andreas Harnesk har att säga om dom första matcherna.

Första matcherna spelades i helgen, hur var din känsla inför det?

-Känslan var "äntligen är det match". Vi som lag har tränat hårt tillsammans länge nu och har utvecklats mycket under försäsongen. Det känns som att vi är bättre på exakt allt än vad vi var i slutet av förra säsongen. Att få möta andra lag och att ta med oss kunskap hem från matcherna känns helt perfekt.

Första matchen mötte ni IBK Lund Elit som är nykomlingar i SSL, hur var matchen och vad tyckte du om nykomlingen?

-Lund är en spännande nykomling som har massa roliga saker för sig taktiskt och med spännande individuella spelare. De spelar lite "finskt" med man-man på bakre trion samtidigt som de kan dubbla med sina forwards längs egna sarger. I offensiven har de ett välslipat powerplay som gav oss en lektion i hur vi behöver arbeta i boxplay samtidigt som dem har härliga frislagsvarianter. Många etablerade SSL-lag har haft problem med Lund under försäsongen vilket är fullt förståeligt.

-Vi hade som mål att bygga på vårt höga försvarsspel och vårt återerövringsspel i den här matchen vilket egentligen handlade enbart om vår utvecklingsfas nu utan att blanda in motståndare i tänket. Det känns som att vi fick till det stundtals bra vilket gav mycket bollinnehav och lägen. Andra gånger gick vi bort oss ordentligt och åkte på kontringar som vi ska arbeta bort.

Andra matchen var mot Telge SIBK och en föredetta Rönnby-spelare Therese Gustafsson. Hur var matchen och vad är din känsla efter mötet med Telge?

-Telge kommer att bli farliga i allsvenskan, väldrillat försvarsspel och sylvassa omställningar när dem vinner bollen. Sen kombinerat med spetsspelare i Tess (Therese Gustafsson) och ett par till.

-Vi var långt ifrån nöjda med vårt spel dem två första perioderna samtidigt som Telge såklart ska ha beröm för sin insats. Vi åkte på mycket omställningar efter ett anfallsspel som var mycket ute längs sargerna till vi passade bort anfall där vi kunde gått på avslut innan. Passningsspelet stämde inte och vi saknade den smartness i anfallsspelet jag tycker mig se hos spelarna på träningarna. Den tredje perioden kändes som ett styrkebesked att vi klarade av att totalt förändra vårt spel och spela den typen av innebandy som vi vill spela.

-Jag är glad och imponerad över den arbetsinsatsen våra spelare står för och deras enorma hunger att tävla och bli bättre. Det syns att toppen redan är hög även om vi är ojämna och mycket kunskap behöver bli ryggmärgsbeteenden för oss för att kunna göra det även under match. På det sättet vårt lag arbetar kommer framtiden att bli spännande för oss.

Det kommer en ny vecka med ett dubbelmöte i helgen mot KAIS Mora. Ett bra motstånd och ett Mora utan Anna Wijk, vad tror du om helgens matcher?

-Det blir roliga och nyttiga matcher som vi kommer kunna lära oss mycket av. Vi ska försöka spela matcherna med mycket glädje och den energin och sammanhållningen jag tycker är unik för just vårt lag.

Tack och stort lycka till i helgen!