Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Inför den Allsvenska premiären

21 september 2020 21:41
Allsvenskan

Till helgen spelas första omgången i Allsvenskan där vårt gäng spelar hemma mot nykomlingarna Nykvarn i premiären.


Rönnby Tigers vann förra året den Västra Allsvenska serien men valde av naturliga skäl att tacka nej till ett SSL-kval, vilket i efterhand hade inneburit en direktplats till SSL. Sedan dess har de Allsvenska laget släppt iväg ett antal spelare som var med från start förra säsongen till bland annat SSL-laget. Man har dock fyllt på med nya spelare utifrån men även från de egna leden.

På plussidan till denna säsong har den Allsvenska truppen utökats genom Helena Johansson från IBF Falun, Kajsa Pettersson från IK Sirius, Nellie Vedin och Kajsa Johansson från Västerås Innebandy. Till detta har man även lyft upp spelare från de egna leden i Elin Stillman, Elin Thörnberg och Joanna Silva Skoog. Så räkna med ett nytt Rönnby på planen blandat med rutin och nya unga talanger!

I den Västra serien har vi en hel del nykomlingar eftersom serien utökades från 8 till 12 lag på grund av Covid-19. Katrineholm, Hagfors, Kumla, Skoghall, Västerås IBS och Nykvarn är alla nya i Allsvenskan där Skoghall dock kommer från SSL och de andra lagen från Division 1.

Summerar man ovanstående så kan man lätt konstatera att det blir en otroligt spännande säsong med både nya spelare och nya lag att möta. Vi tog oss även ett snack med Emelie Isaksson inför premiären på lördag hemma mot Nykvarn 16:00.

Hej Emelie, hur har försäsongen varit?

Hej! Försäsongen har varit bra och jobbig haha! Rasmus har gjort ett bra jobb med upplägget och fystesterna vi hade senare visade på att det gett resultat vilket är kul!!

Eftersom Covid-19 avbröt kvalspel i seriesystemet så innebär det att det i den Västra serien är tolv lag istället för åtta, samt att mötena mot den södra serien utgår denna säsong. Vad tycker du om upplägget?

Kul med fler och nya lag i vår västra serie men tråkigt att det inte blir några matcher mot lagen i södra serien. Att få åka iväg en hel helg och spela dubbelmatcher var väldigt kul och bra för sammanhållningen i laget, så det är lite tråkigt att vi missar den delen.

Två förluster och en oavgjord match i Västerås Floorball Cup, vad tar ni med er från försäsongscupen?

Just då var det väldigt tungt men nu i efterhand kan man ändå se att det fanns mycket bra saker som vi försöker ta med oss. Det var en träningscup och vi är ett ganska nytt lag med flera nya, så det är kul att se flera saker som redan sitter, men också att det finns delar att förbättra.

Du stukade foten rätt rejält under försäsongscupen. Hur känns foten idag?

Ja precis, det går sakta men säkert framåt. Vissa dagar känns sämre än andra men det går framåt iallafall!

Man kan ju inte låta bli att fråga, hur känns det med nya hallen? Har ni bott in er i hallen?

Jag tycker det känns superbra med nya hallen, man har börjat bott in sig lite, men den är stor, man fick tänka lite vart man skulle i början haha.

Vem tror du blir spelaren i truppen som utvecklas mest under denna säsong?

Oj vad svårt, vi har fler nya yngre som jag tror kommer utvecklas otroligt mycket. Men Emelie Löwgren har det sett väldigt bra ut för, henne tror jag starkt på!!

Vad vet du om Nykvarn?

Jag vet faktiskt ingenting om Nykvarn, Peter Stillman får nog stå för den biten haha!

Nykvarn hemma på lördag, vågar du tippa ett resultat?

Hmmm, jag tror 5-3, till oss!

Vem gör årets första mål i seriespelet?

Kajsa Johansson tror jag gör första målet!

Lycka till och kör hårt på lördag!

Tack!

Matchen spelas 16:00 i Mälarenergi Arena på lördag. På grund av rådande omständigheter så ser det inte ut som att vi kommer att kunna ta emot publik. Vi återkommer angående eventuell webbsändning.