Lördag
10 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

IK Sirius klara för VFC

6 augusti 2020 10:13
VFC

Den 11-13 september spelas första upplagan av Västerås Floorball Cup (VFC). Cupen riktar sig till elitlag på damsidan. Femte lag ut att presenteras i SSL klassen är IK Sirius, välkomna!


IK Sirius har sedan flera år tillbaka varit ett stabilt lag i Svenska Superligan. Säsongen 2019/20 slutade laget på en tionde plats, tolv poäng efter Rönnby Tigers. Båda matcherna mellan Sirius och Rönnby slutade 5-1 förra säsongen där båda lagen vann sina respektive hemmamatcher. Noterbart är att Linnea Hammar, nu i Rönnby, gjorde poäng i båda matcherna för Sirius mot Rönnby säsongen 2019/20.

Noterbart är även att Sirius har bytt huvudtränare inför kommande säsong, Marko Palosaari är ny huvudtränare i Sirius. Marko har meriter från Storvretas Allsvenska damlag samt var även tidigare med att ta Sirius till sitt första SM-slutspel (Då under namnet FBC Uppsala).

”Vi valde att vara med i Västerås Floorball Cup dels för att det utifrån det geografiska läget naturligtvis är tilltalande, men sen så är det självklart att känslan är att vi kommer kunna få rätt typ av motstånd och att det sportsligt ska bli enormt kul!” - Sara Orebrand, Sportchef Sirius

Cupen spelas i Västerås nya Innebandy Arena som består av två fullstora innebandyplaner där matcharenan tar cirka 1200 besökare. I cupen kommer det att spelas i två klasser, SSL och Allsvenskan. Till varje klass tar vi emot 6 lag så totalt kommer 12 lag att delta i VFC i denna upplaga. Lagen delas upp i två grupper i respektive klass där alla lagen möter varandra. I respektive klass möts sedan ettan i grupp 1 mot ettan i grupp 2 osv. för att placera lagen i varje klass.

Målet med cupen är att få en riktigt bra matchhelg under försäsongen med hög kvalité på matcherna och så bra förutsättningar som möjligt runt om dessa. Därav spelas bland annat matcherna enligt ordinarie matchtid och naturligtvis i vår nya Innebandy Arena i Västerås.

Mer om cupen hittar du på VFC Facebooksida: https://www.facebook.com/vasterasfloorballcup/