KAR

Rönnby är tillbaka på vinnarspåret

12 november 2017 16:00
SSL Dam

Rönnby kom till söndagens möte med två raka förluster i bagaget, gästande Karlstad med fyra förluster. Och det var en jämn och svängig match vi fick bevittna där Rönnby till slut lyckades ta tre efterlängtade poäng.

Rönnby-Karlstad 5-4 (1-2,2-0,2-2)

Mål Rönnby: Elin Björkman 2, Linnéa Nilsson, Isabelle Nordin Persson, Lisa Söderlund

Mål Karlstad: Adina Augustsson, Amanda Berggren, Tilda Flodell, Frida Swahn

Det började med att gästande Karlstad tog ledningen. Först genom Adina Augustsson och sedan satte Amanda Berggren en straff, innan den första perioden var över fick dock hemmalaget in en reducering genom Elin Björkman.

I andra perioden ägde Rönnby större delen av spelet och det gav dessutom resultat. Elin Björkman kvitterade med sitt andra mål för dagen och Linnéa Nilsson såg till att hemmalaget gick ut i den sista perioden med en 3-2-ledning.

Den sista perioden var en svängig historia, Karlstad tog ledningen med två snabba mål på 30 sekunder och gick upp till en 4-3-ledning. Men hemmalaget gav inte upp utan fortsatte att kriga, och det gav resultat. Isabelle Nordin Persson kvitterade efter lite mer än nio spelade minuter, och inte ens två minuter senare såg Lisa Söderlund till att hemmalaget återtog ledningen med 5-4, ett resultat som stod sig matchen ut.