Västerås Rönnby besegrade Malmö med 11-7 och inför match mot Telge

5 januari 2018 23:04
SSL

Tre viktiga poäng till Västerås Rönnby under Sanna Scheer night, en Rönnbylegend som mycket välförtjänt fick sin tröja hissad i taket innan matchstart.

Matchen började med ett Malmömål men sedan vände Rönnby fram till 3-1 innan Malmö reducerade till 3-2 strax innan första periodvilan. I andra spelade Tigers väl avvägt och satte fyra mål medan Malmö inte gavs stora möjligheter. 7-2 inför sista perioden och matchen låg som i en liten ask för hemmalaget. Men vad hände i de båda omklädningsrummen mellan andra och tredje perioden? Att Malmö skulle komma ut och satsa allt på ett kort var inte direkt oväntat men Tigers prestation? Istället för att spela hem matchen genom att rulla runt i egen zon, passningsspela med säkerhetsmarginaler, ta bra avslut samt ligga på rätt sida i försvar var det närmast det omvända som publiken fick se med svåra passningar, bristande markeringar och korta anfall med snabba avslut. Fem insläppta mål i sista perioden men å andra sidan gjorde laget fyra framåt vilket ledde fram till slutresultatet 11-7 och trots allt en hur säker seger som helst. Rönnbys målskyttar Kajsa Andgrim 2, Lisa Söderlund 2, Angelica Nordfeldt 2, Jonna Sjöberg, Elin Björkman, Linnéa Nilsson, Izabell Roos och Izabell Rydell.

På söndag är det åter match på hemmaplan och det är Telge som gästar. Södertäljelaget ligger sist i tabellen men har ett antal tajta förluster med sig och ligger bara fyra poäng från säker mark så det blir långt ifrån någon enkel resa. Senast Rönnby mötte Telge blev det 1-2 och tre poäng till Västeråslaget men det var verkligen hårt i Södertälje den där fredagkvällen i september. Hos gästerna kommer mycket att handla om lagets första femma, se upp där! Telges senaste match var i torsdags mot Jönköping, uddamålsförlust. Innan SSL-matchen spelar allsvenska laget i Bombardier mot Fröjered. Välkomna till Bombardier Arena på söndag, 15.00 för att se SSL-laget men matchstart för allsvenska gänget redan 11.30. Möjlighet således till heldag med innebandy i Bombardier Arena – härligt, välkomna!