TSIBK

Rönnby plockade tredje raka vinsten

7 januari 2018 17:20
SSL Dam

Formen pekar starkt uppåt för Rönnby, som följde upp fredagens seger med tre nya poäng i hemmaborgen. Telge slogs tillbaka med stora siffror.

Rönnby - Telge 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Mål Rönnby: Elin Björkman 2, Angelica Nordfeldt 2, Isabelle Nordin Persson, Linnéa Nilsson

Mål Telge: Therese Ahlqvist

Angelica Nordfeldt gav Rönnby en smakstart hemma i Bombardier Arena. I den fjärde spelminuten sköt hon ledningsbollen i nät på gästande Telge, något som satte tonen för hela matchen. Nordfeldts mål blev det enda i den första perioden, men i andra kom ett avgörande ryck från hemmalaget.

Inom loppet av nio minuter hann Rönnby med att gå från 1-0 till 4-0. Målskyttar var först Nordfeldt och sedan Elin Björkman två gånger om, något som innebar dubbla tvåmålsskyttar hos de brandgula. Den starka mittperioden visade sig även i skottsiffrorna som Rönnby dominerade klart.

Therese Ahlqvist tände ett visst hopp med en reducering för Telge tidigt i tredje, men närmare än så kom inte gästerna. Rönnby vann med 6-1 sedan Linnéa Nilsson avslutat målskyttet åtta minuter från slutet. Segern var Västeråslagets tredje i rad och man hakar på bakom topp fem i tabellen.