JIK

Rönnby krossade Jönköping - seger med hela 8-1

20 januari 2018 15:50
SSL Dam

Rönnby spelade ut hela sitt register under lördagen när Jönköping var på besök. Hemmalaget styrde spelet från första stund och när slutsignalen ljöd var segern både klar och stor - 8-1.

Rönnby - Jönköping 8-1 (3-0, 3-0, 2-1)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Linnéa Nilsson 2, Angelica Nordfeldt, Elin Björkman 2, Lisa Söderlund.

Mål Jönköping: Micaela Lundmark.

Rönnby satte högsta fart från start och Jönköping hade problem att hänga med i tempot. Jonna Sjöberg öppnade målskyttet efter sex minuters spel och tio minuter senare stod det 3-0 till hemmalaget, som dominerade spelet.

Man stod för det offensiva och täppte samtidigt till bakåt och gjorde det oerhört svårt för Jönköping att skapa något konstruktivt. Tre nya mål bjöd man hemmapubliken på i den andra perioden och matchen var förstås avgjord när lagen sprang ut på planen inför den tredje perioden.

De sista 20 minuterna blev istället relativt avslagna där andå Micaela Lundmark kunde späräcka gästernas målnolla. Till slut kunde Rönnby spela hem alla tre poäng med säkra segersiffrorna 8-1.