RÖN

Tredje raka för Dalen

28 januari 2018 18:30
SSL Dam

I en fight som endast bjöd på tre (!) mål plockade IBK Dalen sin tredje raka trepoängare. Tabellsexan Rönnby besegrades med 2-1 hemma i Umeå Energi Arena, där en viss premiärskytt blev hjälte.

Dalen - Rönnby 2-1 (0-0,1-0,1-1)

Mål Dalen: Anna Skyltbäck, Agnes Holmgren

Mål Rönnby: Julia Johansson

Under söndagseftermiddagen i Umeå Energi Arena bjöds publiken på endast tre fullträffar. Mötet mellan Dalen och Rönnby var minst sagt målsnålt - men också jämnt, där det dröjde ända till slutet av den andra perioden innan det första målet kom.

Anna Skyltbäck satte 1-0 18:25 in på den andra perioden och hemmalaget kunde sex minuter in i den tredje också utöka till 2-0. Agnes Holmgren stänkte in sitt första mål för säsongen - vilket också visade sig bli bli det avgörande. Julia Johansson reducerade nämligen cirka två minuter senare, men Dalen kunde hålla undan och till slut vinna matchen med 2-1.

Därmed blir Umeålaget kvar på den sista slutspelsplatsen med en poäng före Sirius medan Västeråsklubben Rönnby förbli sexa.