WIC

Rönnby bröt Warbergs kort segertrend

11 februari 2018 18:15
SSL Dam

Pånyttfödda Warbergs första segertrend fick ett hastigt slut när man gästade Rönnby på söndagskvällen. I vad som var en uddamålstillställning fram till den tredje perioden kunde Rönnby till slut vinna med 8-4 och befästa sin slutspelsplats i tabellen.

Rönnby - Warberg 8-4 (3-2, 1-1, 4-1)

Mål Rönnby: Lisa Söderlund 3, Linnea Nilsson 2, Izabell Roos, Jennifer Lindholm, Jonna Sjöberg

Mål Warberg: Anna Ekdal 2, Therese Arneson, Malin Arneson

Warberg kom till Västerås med sin första segertrend för säsongen. Efter att ha vunnit två matcher i följd var det ett lag fyllt av självförtroende som gästade Bombardier Arena och Rönnby - men den första segerraden skulle få ett hastigt slut.

Det var dock länge en jämn tillställning. Lagen turades om att gå upp i uddamålsledningar där Lisa Söderlund öppnade målskyttet efter drygt sju minuter spel. Den första perioden bjöd på ytterligare fyra mål och det var hemmalaget som gick segrande ur akten med en 3-2-ledning.

I den andra var det fortsatt jämnt, där Anna Ekdal med sitt andra mål för kvällen såg till att utjämna. Sista ordet fick dock Linnéa Nilsson för hemmalaget - vilket också blev en ingång till akt nummer tre där Rönnby skulle gasa ifrån. Inom loppet av dryga 10 sekunder hade Söderlund fullbordat sitt hattrick och Izabell Roos gjort 6-3 - en ledning som Warberg inte orkade att ta ifatt.

Matchen slutade till slut 8-4 i hemmalagets favör, som därmed befäste sin sjätteplats i tabellen medan Warberg blir kvar strax över det sista strecket.