PIX

Pixbo till semifinal - uddamålsvinst på bortaplan

29 mars 2018 21:05
SSL-slutspelet

Pixbo är klara för semifinal i SSL. Detta efter att ha vunnit den fjärde kvartsfinalen borta mot Rönnby med 2-3. I en tät match klev Josefin Wålinder fram som matchvinnare.

Rönnby - Pixbo 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Mål Rönnby: Angelica Nordfeldt, Jennifer Lindholm.

Mål Pixbo: Stephanie Boberg, Linda Andersson, Josefin Wålinder.

Efter att ha misslyckats med att slå in matchbollen på hemmaplan så klev Pixbo in med ett nytt avgörande i sikte i den fjärde kvartsfinalen, borta mot Rönnby. Gästerna fick också en smakstart på matchen med Angelica Nordfeldts 0-1 efter endast 58 sekunders spel.

Men precis som i förra matchen kom detta att bli jämnt och dramatiskt. Lagen följdes åt målmässigt och efter två perioder hade vi 2-2 på tavlan.

Den tredje perioden bjöd på chanser åt båda håll och det stod och vägde när Josefin Wålinder prickade in 2-3 halvvägs in i den tredje perioden.

Hemmalaget pressade på mot slutet i sin jakt på kvittering och gav det verkligen en chans, men det kom inte att bli mer mål denna afton. Pixbo höll undan, segrade med 2-3 och vinner därmed kvartsfinalserien med 3-1 i matcher och avancerar vidare till semifinal.