Söndag
24 Jan 1 match
Fredag
29 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Pixbo Wallenstams damer också bäst i väst

17 januari 2020 19:30
SSL DAM

Under torsdagen blev Pixbo Wallenstams herrar bäst i väst efter seger i västkustderbyt borta mot Warberg. På fredagen följde damerna i deras fotspår. Nu på hemmaplan och seger med 7-4.

Under fredagen spelades säsongens andra västkustderby på damsidan. Höstens möte slutade 2-1 till rävarna på bortaplan. Hemmamatchen blev inte lika tight då Pixbo Wallenstam nu kunde vinna med tre bollar.


Pixbo Wallenstam - Warberg IC 7-4 (4-0, 2-3, 1-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Denisa Ratajova, Anna Dömstedt, Emma Stenberg, Mia Karjalainen, Klara Loneberg

Mål Warberg: Camilla Halldén 2, Sofie Karlsson, Therese Arneson

...

Hemmalaget fick den bästa starten på matchen när Eliška Krupnová satte 1-0 efter fem minuter. Detta följdes upp av Denisa Ratajová som satte tvåan. Anna Dömstedt (ny från Falun inför säsongen) fick sedan göra sitt första mål för rävarna i SSL fram till 3-0. Innan paus kom även fyran då Emma Stenberg nätade.

– Första perioden är vår bästa idag. Då skapar vi lägen och kunde satt fler än fyra bollar, säger Klara Loneberg.

Warberg reducerade i början på mittperioden i power play innan Mia Karjalainen och Klara Loneberg gjorde två snabba mål fram till 6-1. Före periodpaus två var det gästernas tur att göra två snabba, nu fram till 6-3.

  • Vi går ner oss och jag vet inte riktigt vad det beror på. Kanske blir vi för bekväma, vi måste helt klart klura på det, säger Klara Loneberg.

Warberg inledde även tredje perioden med en reducering innan kapten Krupnová satte sitt andra för kvällen, i power play, fram till slutresultatet 7-4.

– Sista perioden var helt okej från vår sida och vi gör en del bra aktiviteter och kan vinna matchen, säger Klara Loneberg.

Endre i måndags, Warberg idag och Sirius på söndag. Tufft schema nu.

– Precis, det blir inte så mycket spel på träningarna utan vi får det på matcherna istället. Men det är kul och skönt att vi har tre hemmamatcher, säger Klara Loneberg.

Denisá Ratajová blev poängbäst hos hemmalaget med 1 mål + 3 assist och utsågs till matchens lirare.

Klara Loneberg firade i sin tur dagens landslagsuttagning med 1+1.

– Jättekul och häftigt att få chansen. Det ska bli spännande att se hur man står sig mot de allra bästa och det är en intressant trupp med en mix av gammalt och nytt. Jag känner att jag verkligen har utvecklats sedan jag började spela SSL. Det jag vill utveckla mer är tryggheten med boll, värdering och försvarsspelet, säger Klara Loneberg.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas även den på hemmaplan. Den spelas på söndag, 19 januari, då Sirius kommer på besök kl. 16.00.