TÄBY

Seger i bortapremiären mot Rönnby efter sudden

27 september 2020 15:15
Dam

Täbys damer kom snabbt i underläge men lyckades vända i den tredje perioden och var klart bättre. Lite onödigt släpptes Rönnby tillbaka in i matchen de sista minuterna men Matilda Sjödin avgjorde drygt 20 sekunder in i sudden till segersiffrorna 6-7.

Rönnby satte gasen i botten från början och vann många närkamper i Täbys zon. Hemmalaget ledde även med 3-1 efter första perioden.

I den andra blev det mer defensivt spel. Alexandra Durling räddade en straff innan Julia Croneld reducerade till 3-2. Det var även resultatet inför sista perioden.

Väl där satte Täby full fart och kvitterade redan efter 21 sekunder. Efter 12 minuter ledde bortalaget med 4-6 och det såg stabilt ut. Rönnby bjöds dock in i matchen med några inuter kvar och kvitterade även med 17 sekunder kvar.

I sudden som spelas 4 mot avgjorde dock Matilda Sjödin efter 24 sekunder när hon gjorde sitt 3:e mål för dagen.

-Vi blev lite tagna på sängen av deras höga press. Men det straffade sig lite till slut och det verkade inte som om de orkade hela matchen. Vi håller på och spelar ihop laget och det är många unga spelare som vågade visa vad de kan när vi tog ledningen i tredje. Tyckte vi spelade upp oss efter första då vi vek ner oss totalt i närkampspelet, säger Täbys tränare Maimon Abdallah efter matchen.