RÖN

Tung seger mot Västerås Rönnby

25 september 2021 18:25
Dam

Täbys damer visade idag att de blir att räkna med även denna säsong när en av de tippade topplagen Västerås Rönnby slogs tillbaka med 5-4. Det blev dock en nagelbitare i sista perioden när Rönnby åt sig närmare och närmare.

Period 1

Täby inledde piggt och tog också ledningen när kapten Lisa Carlsson knackade in ledningsmålet vid första stolpen. Båda lagen skapade chanser men hemmalaget hade några frilägen som borde ha renderat i mål. Med 6 sekunder kvar kom dock ett mål till och åter var det Lisa Carlsson som stod för det, den här gången framspelad av Michaela Sponiarova.

Period 2

Västerås Rönnby reducerade i inledningen av perioden men från mitten var det Täby för hela slanten. Först gjorde Michaela Sponiarova sitt första mål i SSL från dålig vinkel stenhårt upp i nättaket. Därefter vände Vilma de Gysser runt framför mål och gjorde 4-1. 5-1 var en riktig delikatess när det bara återstod 5 sekunder. Frislag som slogs till Ranja Varli som la den på borte en bit upp i luften och där står Sveriges bästa volley-spelare Julia Croneld och stänker in bollen. Snyggt.

Period 3

Västerås Rönnby behövde ta tag i sitt spel och fick lite ny energi i den femte minuten när de gjprde 5-2. Kort därefter blev det 5-3 och tränare Maimon tog TimeOut. 5-4 kom med ett slumpskott från egen planhalva med massor av spelare framför mål i den 16:e minuten. SLutet blev nervigt då Rönnby tog ut målvakt och spelade 6 mot 5 i 2,5 minuter. Täby stod emot och vann den jämna matchen med 5-4. Efter två matcher med två segrar har laget nu fem poäng.