RÖN

Förlust mot Västerås Rönnby

23 oktober 2021 17:30
DAM

Det var det gästande laget som kom ut starkast i den första perioden och avslutade starkast i den tredje. Tre poäng åkte med till Västerås. Slutresultatet skrevs till 1-6.

Det var gästerna som kom ut piggast i matchen och skaffade sig ett målmässigt övertag redan efter 1.11 spelade. Innan första perioden var avklarad hade de utökat ledningen till 0-2. Västerås hade inte bara övertaget på talvan utan anledningen till att resultatet inte seglade iväg i den första perioden heter Hanna Svensson. Skottstatistiken efter perioden slutade 4-12.

I den andra perioden får Warberg in en reducering genom Amanda Johansson med sex minuter spelat, dock utökar gästerna ledningen till 1-3 innan den andra akten är avklarad. Återigen är det bortalaget som har bollövertaget, och även avslut.

Warberg kommer med nytt liv i mitten av den tredje perioden och har mer än 1 fin chans att göra 2-3. När Hawerman med 14 minuter spelade av den tredje kommer i friläge, men lägger bollen i stolpen var det så nära att matchen fick en annan riktning. Istället så sätter Kajsa Johansson i Västerås Rönnby 1-4 till de i kontringen. I de sista minutrarna spelar Warberg med 6 man på planen, och får även med sig ett powerplay utan att överlista Palmér i gästernas kasse. Istället får Rönnby göra mål i öppen kasse och ta med sig tre poäng.