RÖN

Förlust i sudden mot Västerås Rönnby hemma

26 september 2022 12:00
Dam

Efter en tight drabbning mellan Täbys SSL-damer och topptippade Västerås Rönnby, gick bortalaget vinnande ur matchen med 3-4 efter sudden death. Det var en match med flera ansikten där initiativet skiftade hela tiden och där Täby visade att de blir att räkna med den här säsongen.

Matchen inleddes i ett rasande tempo med många omställningar åt båda hållen. Täby kändes lite starkare de första 10 minuterna och tog också ledningen med 1-0 när tjeckiska Karolína Suchá gjorde sitt första SSL-mål. Men efter målet tog Rönnby över och kvotterade med drygt tre minuter kvar. En Täby-utvisning kort därefter blev resultatlös och ett oavgjort resultat i pausen kändes rättvist.

Period två inledde Rönnby mycket piggare och hade inte Lenka Remešová storspelat i målet hade det blivit mer än 1-3 inför tredje.

Nu kom Täby ut med mer energi och tryckte på. I den sjunde minuten lyckades Julia Croneld till sist trycka in 2-3 efter lite returer framför mål. Bara dryga minuten senare fick Rönnby en spelare utvisad och i slutet av den tog Ranja Varli saken egna händer och drog ett stenhårt skott otagbart rätt upp i krysset till 3-3. Resten av perioden skapades det bra chanser åt båda håll men Täby hade lite vassare chanser. Julia Croneld hade ett ypperligt läge att avgöra matchen med minuten kvar men Rönnbys målvakt gjorde en fenomenal räddning.

I sudden skapades det åter chanser åt båda hållen men med 30 sekunder kvar tappar Täby bollen i anfallszonen och Rönnby avgör 3 mot 1. Grattis till extrapoängen Rönnby och bra kämpat Täby.

Publik: 411 personer

Skotten: 31-29

Matchens lirare i Täby: Lenka Remešová