22 Apr 1 match

Härlig vinst mot Örnsköldsvik

24 november 2018 18:20
SSL

Västerås Rönnby åkte norrut under lördagen för match mot Örnsköldsvik, en nykomling som hade en vinst med sig från senaste matchen

Västerås Rönnby fick en drömöppning, 0-2 innan fyra minuter var spelade. Izabell Roos styrde in första målet, passning Elin Björkman. Andra satte Felicia Forsmark på backhandsvolley, assist Therese Gustafsson. Målen föranleddes av rörelse och bra bollrull. Ö-vik åkte på matchens första utvisning efter 8 minuter, gyllene läge att sätta trean men inget. Sett till lägen borde det varit mera än två mål framåt efter 20 minuter.

I andra perioden var det trögare för Rönnby, hemmalaget å andra sidan var mera aggressiva än tidigare, kanske låg de också något högre upp på Rönnbys backar än tidigare. Även i andra drabbades Ö-vik av en utvisning men inget mål denna gång heller för Tigers. 0-3 kom ändå mot slutet av perioden. Linnéa Nilsson satte målet när Elin Björkmans passning ledde till en sidledsförflyttning på målvakten som gav Linnéa närmast öppet mål.

Tredje började på sämsta sätt för Rönnby, 1-3 redan efter 14 sekunder. Snabb replik dock, 1-4 Therese Gustafsson 20 sekunder senare framspelad av Felicia Forsmark. En snygg spelvändning av Felicia och Tess avslut i krysset var klass. 2-4 efter fyra minuter men än en gång svar direkt. 2-5 kom via Angelica Nordfeldt, passning Julia Sidklev efter ett snabbt frislag. 2-6 drog Felicia Forsmark in efter att Therese Gustafsson arbetat fram bollen. Tiden var 5.32. Ö-vik fick powerplay för första gången under matchen med fem och en halv minut kvar, en sista chans för att komma in i matchen. Tigers rensade undan utvisningen. Mot slutet av matchen skulle det också bli 2-7. Elin Björkman grävde fram bollen till Linnéa Nilsson som satte eftermiddagens sista mål, tid 19.35.

Sammanfattningsvis, 2-7 segern fullt rättvis där det bättre laget tog de tre poängen i en på förhand svår bortamatch. Segern innebar att Tigers tog sig upp på slutspelsplats men med ett litet hack upp till Jönköping och Endre på plats sex och fem. Nästa match är mot KAIS Mora kommande fredag, det blir en härlig utmaning att åka till Dalarna men först - en skön hemresa från Ö-vik mot Västerås. Slutligen, tre poäng vardera av Felicia Forsmark och Therese Gustavsson, härligt och så Anna Wiman med gediget spel som centerforward bakom dessa snipers!