22 Apr 1 match

Ny förlust mot Dalen

28 januari 2018 20:15
SSL

Västerås Rönnby lyckades inte dyrka upp Dalens försvar. 2-1 förlust på bortaplan.

Båda lagen började matchen på två femmor, Västerås Rönnby förmodligen mera på grund av att laget haft en del skador och sjukdomar, efterhand matchade coacherna in sina tredjekedjor.

Dalen åkte på en utvisning halvvägs in i perioden, bra boxplay gjorde att utvisningen klarades av. En mållös första period. Andra började frejdigt med chanser åt båda håll men med ett chansartat spel. Mot slutet av andra kom matchens första mål, Rönnby tappade boll i anfall och Dalen kunde kontra. Nej, Rönnby hittade inte öppningar under de två första perioderna. Något behövde coacherna hitta på inför tredje men vad? Inga märkbara förändringar i formationerna, inte heller någon förändrad spelbild utan samma tendens och med passningar som inte riktigt hittade hem. 6.26 in i perioden, en spelvändning av Dalen, skott och så retur i mål, 2-0. Efter målet gick Rönnby ned på två. Utdelningen kom efter dryga åtta minuter. Julia Johansson målskytt, passning Linnea Nilsson. En Dalen timeout 11.55 för att sätta försvaret och efter det fortsatt tryck från Tigers dock utan de riktigt heta chanserna men med mängder av avslut i täck eller utanför. Rönnbys time kom 17.28 och ut med Helen Bircher och istället in med en extra utespelare. Tryck men närmare än till ett stolpskott kom inte västeråslaget idag. Förlust 2-1.

Det är märkligt hur svårt Västerås Rönnby har mot IBK Dalen, samma matchbild än en gång och i stort upprepning av möten från förra säsongen. Tre mål på sex perioder mot umeålaget, två i Västerås i oktober och ett i Umeå idag visar tydligt att Rönnby inte alls lyckas dyrka upp detta motstånd. Dalen är verkligen inte ett svårläst gäng men visar upp ett tajt och hårt närspel. En seger och tre poäng hade gjort att Rönnby haft hyfsad häng uppåt mot Endre och Täby på platserna fyra och fem samt definitivt säkrat slutspelsplatsen men så blev det inte. I och med segern tog Dalen den åttonde slutspelsplatsen med 21 poäng, nian Sirius ligger tio poäng efter Rönnby med sina 20. Det är bara att komma igen, nästa helg är det speluppehåll för Tigers, sedan match mot Linköping på bortaplan, då kommer Tigers riktigt laddade och kan så mycket bättre än vad som visades upp idag.

Utvecklingslaget hade en tuff bortamatch mot Lockerud Mariestad, 5-2 till serieettan och fortsatt kvalplats. Utvecklingslagets nästa match är derby mot Västerås IBS den 9 februari.