Förlust i Visby

26 oktober 2018 22:58
SSL

Endres starka tredje avgjorde

Det var 0-0 efter en spelad period, lägen fanns men både bra målvakts- och försvarsspel från bägge lagen. Över till andra perioden. 1-0 kom efter halva matchtiden, dvs 10 minuter in i andra. Ett offensivt frislag för hemmalaget och Endres coach valde i detta läge att slänga in deras tunga garde och inte utan resultat. Kvitteringen kom efter att Angelica Nordfeldt drog upp farten, passade Elin Björkman som lade över bollen till Lisa Söderlund som stänkte in bollen i nät, snyggt! Mot slutet av andra drabbades Rönnby av en utvisning. Powerplay som klarades av tiden ut. Skotten 11-14 inför tredje visade på en jämn match efter 40 minuter, Tigers var verkligen med.

Inför tredje, vilka drag skulle coacherna göra i denna målsnåla tillställning? Oavsett vad så var det Endre som kom att dominera perioden målmässigt. 2-1 när Tigers lämnade en motspelare ren vid bortre sarg vid frislag, tid 3.30. 3-1 i bytet efter och snart också 4-1, Tigers time i detta läge. 5-1 till Endre kom i PP. Elin Björkman satte 5-2 på målvaktsretur. Det skulle bli ett mål till innan det hela var över.

En jämn match efter två perioder men med ett Endreryck i tredje, hela 5-1 på 20 minuter fram till slutresultatet 6-2. Ok i 40 minuter från Tigers men sista 20 när det ramlar in fem mål kan ingen I Västeråsteamet vara nöjda med. På tisdag ny möjlighet, då match mot Karlstad i Bombardier arena.