Målkalas i en märklig match

15 februari 2019 22:14
SSL

Västerås Rönnby - Endre 8-9

Fredag kväll och match i Bombardier arena mot Endre som Tigers inte besegrat denna säsong, kvällens match var fjärde mötet inklusive två träningsmatcher. 0-2 redan efter några minuters spel mot ett gästande lag som inledde med en klart högre intensitet än hemmalaget. Någon minut senare, utvisning och boxplay för Rönnby men som rensades. Någon minut senare gick ändå Endre fram till 0-3, ett mål som dömdes som ett självmål. En riktig uppförsbacke men Lisa Söderlund hängde upp bollen i nättaket, passningen kom från Angelica Nordfeldt. Rönnby var åter med men Endre satte en till i nät innan första periodvilan fram till 1-4. Nej ingen bra första period alls av Västerås Rönnby mot ett välspelande Endre.

Direkt i början av andra, 1-5. Powerplay för Rönnby, utan utdelning. Endre gjorde 1-6 efter sju minuter, sedan spel några byten innan Rönnbycoacherna tog en välbehövlig timeout. Dock 1-7 direkt efter timeouten och även 1-8 ytterligare ett byte senare. Vad höll på att hända? Inte ens halva matchen var spelad. Powerplay för Rönnby och mål! Denna behövde verkligen Rönnby, Elin Björkman, passning Linnéa Nilsson. 3-8 reducering någon minut senare, Izabell Rydell, passning Therese Gustafsson. Målet kom efter långt tryck av Rönnby. 4-8 gjorde Felicia Forsmark, passning Izabell Roos, laget var på väg tillbaka men men Endres Sara Steen hängde in 4-9 minuten senare.

Inför tredje tycktes matchen körd för Rönnby, fyra mål upp. Plötsligt började laget spela det spel som hade behövts från start med fart och vilja att vinna närkamper, utmana samt täcka skott. Jonna Sjöberg visade vägen och satte ett viljemål fram till 5-9 efter knappt nio minuter, passning Jennifer Lindholm. Endre spelade här mest av matchen och klockan tickade på. Utvisning för Endre och nytt PP-mål för Tigers. Jonna Sjöberg, passning Julia Sidklev Persson. Rönnby tog ut målvakten, ett lyckat drag. Julia Sidklev Perssons skott från backplats letade sig i mål med trafiken framför Endres målvakt, passning Anna Wiman. Knappt en minut kvar och det började darra ordentlig i Endre. Rönnby fortsatte utan målvakt. Elin Björkman tryckte in 8-9, passning Linnéa Nilsson. Endre nu i ordentlig gungning men tyvärr bara 20 sekunder kvar. Rönnby vann tekningen, det tog för lång tid för laget att få upp bollen fram till en sista målchans. Ny uddamålsförlust, 8-9 i en märklig match. Endre vann de första 30 minuterna med 1-8 och Rönnby den andra halvan med 7-1.

Sammanfattningsvis, Endre inledde riktigt bra ikväll och där avgjordes matchen. Västerås Rönnby visade upp det omvända, inte alls godkänt fram till mitten av andra perioden. Andra matchen i rad när teamet inte är med i tempo från start, något att fundera på. Mycket starkt att inte ge upp trots underläge 1-8 med bra vilja och attityd komma tillbaka och hota ända in på mållinjen.