Fyra poäng för utvecklingslaget mot skånelag

7 oktober 2018 18:18
Allsvenskan

Förlust i sudden mot Lund och storvinst mot Åstorp/Kvidinge.

Det var dubbelmöte i Kristiansborgshallen för allsvenska laget under helgen. Förlust i sudden mot IBK Lund Elit i en match som lika gärna skulle kunnat landa i tre poäng för Rönnby. 3-2 ledning en bra bit in i tredje perioden. Spel i boxplay som Lund nyttjade effektivt fram till 3-3. Resultatet stod sig matchen ut med en förlängning som följd. När lag i två olika serier matchar mot varandra så som allsvenskan är uppbyggd är inte poängtapp i overtime särskilt kostsamt och detta var tydligt när Lund gick all in. Offensiven i förlängningen gav resultat redan efter 33 sekunder. En 3-4 förlust med bonuspoängen till gästerna IBK Lund Elit.

Om det var svårt att näta trots mängder med chanser och 24-19 övertag i skott under lördagen mot Lund så var det proppen ur för Rönnby under söndagens match mot Åstorp/Kvidinge IBS. 14-5 (periodsiffrorna 3-1, 4-2, 7-2). Under matchen visade Rönnbys yngre spelare att talanger fortsätter att fylla på från de egna leden. Ett särskilt omnämnande om 16-åriga Elin Hellström, ett riktigt fint spel från backplats.

Efter tre omgångar ligger Rönnby på sjätte plats i allsvenskan Västra, den kanske tuffaste av de allsvenska serierna. Nästa helg är laget på roadtripp för möten mot Lindome IBK samt Lindås Rasta IBK, båda lagen från södra serien. Vore skönt med full pott där inför möten mot lagen i den egna serien.