Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Torsdag
22 Feb 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Torsdag
08 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match

Fredag kväll - match mot Linköping IBK

8 februari 2018 20:01
Matchguide

Enkel resa och lätta poäng för Tigers fredag kväll? Hmmm absolut inte och Västeråsderby i Kborg.


Linköping har inte vunnit någon match i SSL sedan den 29 oktober, så det är väl en enkel resa och lätta poäng för Tigers fredag kväll? Nej, långt ifrån. En syning av Linköpings resultat visar på jämna matcher med flera knappa förluster, undantaget gäller för möten mot seriens absoluta topplag. Linköping ligger illa till med sina tio poäng och kommer att ta varje chans som ges för att nypa poäng. Laget har fem poäng upp till säkrare mark. Kanske har teamet dessutom fått en nytändning med en ny röst i båset i IKSUS guldtränare Andreas Harnesk? Poängen har kommit mot Malmö på hemmaplan (förlust i sudden), seger mot Telge, tung bortaseger mot Dalen samt vinst hemma mot Warberg.

Till fredagens match kommer Linköping med en förlust senast mot Telge. Västeråslaget åker till Linköping efter en resa till Umeå och en sådan där förlust som Rönnby under senare tid visat upp mot just Dalen. Den matchen är dock analyserad och glömd av ledarstaben tillsammans med spelarna. Senast Västerås Rönnby och Linköping möttes var den 13 oktober i Kristiansborgshallen. 3-0 till Tigers efter en mållös första period, 2-0 stod det på tavlan efter två perioder men sett över matchen skottövervikt för Linköping.

Båda lagen har haft uppehåll i spelandet då det varit landskampshelg. Under träningsveckan har Västerås Rönnby saknat en del spelare, flunsan har dragit in i Västerås som kan påverka matchningen. Matchen spelas fredag kväll på bortaplan. Tigers vet att utrymme för vacklande inställning inte finns mot något SSL-lag. Tyvärr ingen SSL-sändning från Folkkungahallen enligt kalendariet i SSL-play.

Fredag kväll spelar Ungdom i allsvenskan mot Västerås IBS. Två lag med lite skilda förutsättningar. I VIBS finns flera fd Tigerslirare som jagar kvalplats till SSL medan Rönnbys unga talanger tampas om att undvika direktnedflyttning. 19.30 i Kristiansborgshallen.