Förlust i Mora

16 februari 2020 18:06
SSL

8-4 till Kais Mora

Matchen i Mora började med en hel del bollinnehav för Tigers men redan efter 3.47 tog Mora ledningen. Rönnby vände via två mål fram till 1-2. Målen av Lisa Söderlund och Elin Björkman. I andra perioden kvitterade hemmalaget Kais Mora fram till 2-2. Rönnby gick på nytt upp i ledning med ett powerplaymål, målskytt Julia Sidklev Perssson. Mora kom tillbaka och kvitterade till 3-3. Rönnby tilldelades en straff efter Moras mål men ingen utdelning. Tre lika var ställningen efter två perioder. Mora gjorde 4-3 närmast direkt efter att tredje perioden börjat. En gyllene chans att komma tillbaka gavs när Mora åkte på utvisning, ingen utdelning dock i det numerära överläget. Istället 5-3, en ny spelvändning som Mora fick till från mittplan. Reducering till 5-4 och ändå ett nytt hopp för Tigers. Det var Linnéa Nilsson som förvaltade en sargstuds. Tyvärr 6-4 redan i bytet efter. Rönnbytryck med två mål upp och en timeout med ett par minuter kvar. Inget etablerat spel, istället erövrade hemmalaget bollen och satte både sjuan och åttan i tom bur. Slutresultat 8-4.

Rönnby spelade väl i två perioder men i den tredje var det hemmalaget som på ett effektivt sätt förvaltade de chanser som gavs. Västerås Rönnby IBK är kvar på slutspelsplats men det är rejält tätt runt strecket. Rönnbys nästa match är söndag den 23 februari mot Uppsalalaget Sirius. En mycket viktig match för bägge lagen. Välkommen till Bombardier arena 13.00 nästa söndag.